
Afaceristul Cristian Sima, supranumit „brokerul fugar”, a povestit despre perioada în care a făcut armata împreună cu Călin Georgescu, în perioada comunistă. Sima spune că Georgescu era „turnător” și „comunist” și că l-a turnat pe el și pe alți colegi pentru că jucau bridge. De asemenea, Sima spune și că Georgescu avea legături atât de bune cu vechiul regim încât a putut să plece la Londra, în 1986, după ce a terminat facultatea.
La întrebarea „Cum era Călin Georgescu în armată”, răspunsul lui Cristian Sima a fost rapid – „Era turnător”.
„Ne-a turnat că am jucat bridge și ne-a confiscat cărțile. Noi i-am explicat că bridge-ul e un joc de high life, nu e joc de noroc și e mai complicat. Nu cred că asta era problema lui (că jucau bridge – n. red.), atunci ca să supraviețuiești în armată făceai multe lucruri.
(...)
Georgescu era gelos pe multe, că eu îmi permiteam, mă luam în gât cu... El era foarte supus, era comunist, păi nu uitați că maică-sa era secretara lui Angelo Miculescu, era ministru la agricultură, socrul lui Năstase (Adrian Năstase, fost premier al guvernului – n. red.). Georgescu în ’86, când a terminat facultatea, a plecat la Londra, să știți că și eu aș fi plecat la Londra, am avut tone de oferte, inclusiv la Harvard să mă duc și dacă mă lăsau, îmi dădeau pașaport, mă duceam a doua zi”, a continuat Sima.
„Eu am rămas prieten cu Călin, m-a dus și la o petrecere la Casa Regală, pentru că dacă nu știți e prieten bun și cu Margareta și cu Duda. După-aia, acum nouă luni m-a sunat și a spus «Cristi, nu vrei să ne luăm țara înapoi?». Și i-am zis, da’ când a fost a noastră, mă, vreodată, ca să ne-o luăm înapoi?
Eu pe Călin îl știu, adică el nu era cu toate țiglele pe casă la 19 ani, poate acum s-o fi schimbat, dar mă îndoiesc că am vorbit cu el și de curând.
Dar are consilieri buni, purtătorul lui de cuvânt e avocatul meu, Doru Costea, care a câștigat procesele cu Puiu Popoviciu, cu Bogdan Chiriac, cu mulți, un tip foarte deștept.
Are o echipă bună. Și finanțări destul de mari și nu de la ruși, de-aici, neaoș, românesc.”