Antena 3 CNN Politică Curtea Constituţională umflă cvorumul. Documentele care schimbă total decizia CC

Curtea Constituţională umflă cvorumul. Documentele care schimbă total decizia CC

Curtea Constituţională umflă cvorumul. Documentele care schimbă total decizia CC
Sursa foto: Foto: Mediafax
06 Aug 2012   •   21:31

Alina Petrescu a prezentat o informaţie cu privire la membri Curţii Constituţionale care ar modifica documente publicate deja în Monitorul Oficial. Este vorba de modificări apărute astăzi pe site-ul Curţii, documente apărute deja şi în Monitorul Oficial. 

Adrian Ursu spune că astăzi, CC a trimis către MO un paragraf cu o adăugire la  motivarea deciziei adoptată săptămâna trecută, pe 2 august, cu privire la amânarea deciziei în legătură cu demiterea preşedintelui.


Explicaţia acestei adăugiri este că ar fi existat o eroare materială, adică au uitat să introducă un paragraf.

Paragraful adăugat astăzi şi trimis către Monitorul Oficial anulează motivarea şi decizia anterioară, deoarece în documentul emis de CC după întrunirea din 2 august se spunea explicit că nu sunt luaţi în calcul catăţenii români aflaţi în străinătate, cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, pentru simplul motiv că ei nu sunt trecuţi pe liste permanente. Ei puteau în continuare să-şi exercite votul, dar pe liste temporare.

Asta înseamnă că referendumul pentru demiterea preşedintelui din 29 iulie 2012 trebuie să îi includă şi pe românii care au domiciliul în străinătate, ceea ce schimbă cu totul decizia anterioară a Curţii.

Mihai Gâdea a prezentat documentele prin care aceste schimbări au fost făcute şi de cine au fost semnate.








×
Subiecte în articol: Alina Petrescu
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close