Antena 3 CNN Politică Ghişe prezintă scuze în scris după episodul cu demisia lui Ponta

Ghişe prezintă scuze în scris după episodul cu demisia lui Ponta

Ghişe prezintă scuze în scris după episodul cu demisia lui Ponta
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    12 Iun 2013   •   21:07
Senatorul PNL Ioan Ghişe şi-a prezentat scuze după ce a cerut demisia premierului Victor Ponta, prin intermediul unor scrisori deschise pe care le-a trimis prim-ministrului şi preşedintelui PNL Crin Antonescu.
 
"Consider acum ca nepotrivit şi greşit politic ceea ce am spus. Sper să aveţi puterea de a depăşi acest incident neplăcut pe care l-am produs. Voi sprijini în continuare Guvernul USL în Parlament prin voturile mele. Vă rog pe dvs. şi colegii liberali să acceptaţi scuzele mele pentru greşeala comisă de a exprima public păreri personale care pot afecta colaborarea în cadrul USL. (...) Cu speranţa că greşeala mea politică poate fi scuzată, vă asigur că susţin în Parlament Guvernul USL şi PNL", se arată în mesajul lui Ghişe adresat premierului.
 
Informaţia a fost prezentată în ediţia de miercuri a emisiunii La ordinea zilei, de la Antena 3.

Senatorul PNL Ioan Ghişe a spus că premierul Victor Ponta ar trebui să-şi dea demisia din funcţie, din cauza faptului că a încheiat un acord de coabitare cu preşedintele Traian Băsescu
 
"Premierul trebuie să îşi dea demisia. Domnule, le-a spus premierul cetăţenilor cărora le ceream votul că dacă îl aleg peste trei zile se duce să semneze acordul de coabitare cu Băsescu? N-a spus. Dacă spunea, îl mai alegeau? Poate nici măcar deputat. Când faci o construcţie pe câţiva ani, tu coabitezi cu aliaţii sau cu adversarul? Adversarul anunţat înainte de alegeri e partenerul de după alegeri. Iar aliaţii de dinainte de alegeri nu mai sunt partenerii de coabitare de după alegeri. Coabitează reprezentanţii serviciilor secrete", a spus liberalul Ioan Ghişe, într-un interviu la ziare.com.

Premierul crede că Ghişe nu a avut mandatul PNL pentru a-i cere demisia.

Ioan Ghişe este al doilea liberal care îl atacă pe premier, după cazul recent al lui Sorin Roşca Stănescusoldat cu cea mai mare criză din USL, după cum a apreciat la acea vreme Victor Ponta.

Vicepreşedintele executiv al PNL, Puiu Haşotti, a precizat, marţi, că parlamentarii liberali i-au transmis să ceară conducerii partidului sancţionarea lui Ioan Ghişe, pe motiv că aceştia dezavuează declaraţiile şi atitudinea senatorului care a cerut demisia premierului.
 
 
 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close