Antena 3 CNN Politică Grindeanu: Sunt în continuare articole în Codurile penale care sunt declarate de CCR neconstituţionale

Grindeanu: Sunt în continuare articole în Codurile penale care sunt declarate de CCR neconstituţionale

Grindeanu: Sunt în continuare articole în Codurile penale care sunt declarate de CCR neconstituţionale
05 Feb 2017   •   23:49

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, duminică, la Antena 3, că există în continuare în Codul penal şi în Codul de procedură penală articole declarate neconstituţionale, precizând că acestea trebuie puse "repede" în acord cu deciziile Curţii Constituţionale. 

"În continuare sunt articole în Codul penal şi în Codul de procedură penală care sunt declarate de Curtea Constituţională neconstituţionale. De aceea, am cerut, tot în şedinţa de guvern de azi, de urgenţă, Ministerului Justiţiei, să dea drumul la o dezbatere publică la care să vină toate partidele politice, instituţii, ONG-uri astfel încât de urgenţă să se ajungă la un proiect de lege care să fie asumat de către Ministerul Justiţiei şi care să fie trimis către Parlament. Acest proiect de lege trebuie să conţină acele paragrafe din deciziile Curţii Constituţionale sau din directive ale Uniunii Europene, Comisiei Europene care să modifice Codul penal. Atât, strict deciziile Curţii Constituţionale care sunt obligatorii pentru toată lumea", a declarat Grindeanu. 

El a mai spus că acest lucru trebuie făcut repede şi că este mai puţin important dacă va fi făcut printr-un proiect de lege iniţiat de către Guvern sau în Parlament.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close