Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis a scăpat de amenda de 5.000 de lei primită după declarațiile despre Ardeal

Klaus Iohannis a scăpat de amenda de 5.000 de lei primită după declarațiile despre Ardeal

Klaus Iohannis a scăpat de amenda de 5.000 de lei pe care a primit-o de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării după declarațiile legate de Ținutul Secuiesc.

Klaus Iohannis a scăpat de amenda de 5.000 de lei primită după declarațiile despre Ardeal
Sursa foto: agerpres
de Corina Matlinschi    |    18 Noi 2022   •   14:33

Președintele a fost sancționat după ce a declarat că PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc, iar la final a folosit expresia "Jo napot kivanok, PSD".  

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis cererea președintelui Klaus Iohannis de anulare a amenzii de 5.000 de lei primită în mai 2020 de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării , în urma unor declarații - "Jo napot kivanok, PSD" - pe care le-a făcut privind un proiect de lege referitor la autonomia Ținutului Secuiesc.  

Inițial, Curtea de Apel București a respins în ianuarie 2021 solicitarea președintelui, însă Instanța supremă a admis recursul lui Iohannis şi a anulat decizia CNCD, informează Agerpres. 

"Admite recursul declarat de recurentul - reclamant preşedintele României Klaus Werner Iohannis - prin Administraţia Prezidenţială împotriva sentinţei nr. 100 din 29 ianuarie 2021 a Curţii de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată şi, în rejudecare, admite acţiunea. Anulează Hotărârea Colegiului Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării nr.443/20.05.2020. Definitivă", se arată în hotărârea instanţei. 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close