Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis: ”Moldova nu este singură în fața amenințărilor rusești!”

Klaus Iohannis: ”Moldova nu este singură în fața amenințărilor rusești!”

România a fost și continuă să fie alături de Republica Moldova și condamnă ferm orice tentativă de destabilizare inițiată din exteriorul țării, afirmă președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: ”Moldova nu este singură în fața amenințărilor rusești!”
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    15 Feb 2023   •   12:37

„România a fost și continuă să fie alături de Republica Moldova și condamnă ferm orice tentativă de destabilizare inițiată din exteriorul țării. Sunt extrem de îngrijorătoare semnalele publice privind orice încercări ale Federației Ruse de a interveni ilegitim pentru a răsturna ordinea democratică și constituțională a Republicii Moldova, un stat suveran, care și-a ales prin vot liber direcția politică. Amenințările care vizează destabilizarea traiectoriei europene a Republicii Moldova, mai ales în această perioadă complicată marcată la nivel global de profunde crize de securitate și economice, nu trebuie deloc neglijate”, transmite Klaus Iohannis, potrivit Mediafax

”Republica Moldova nu este singură în fața acestor provocări”.

„Reafirm cât se poate de clar că Republica Moldova nu este singură în fața acestor provocări. De asemenea, reiterez susținerea de neclintit a României pentru respectarea suveranității și integrității teritoriale ale Republicii Moldova, în frontierele sale recunoscute la nivel internațional, și pentru viitorul său proeuropean. Locul Republicii Moldova este în marea familie a Uniunii Europene. Acest drum este unul ireversibil și trebuie urmat cu consecvență, curaj și ambiție. În acest proces de aderare, Republica Moldova se poate baza, ca și până acum, pe solidaritatea deplină și sprijinul activ al țării noastre. România susține eforturile de reformă și consolidare democratică pe drumul asumat de Chișinău către o societate modernă, prosperă și întemeiată pe valorile democratice europene. Îi asigur pe cetățenii Republicii Moldova că România și românii le sunt în continuare alături”, încheie șeful statului.

Președintele Maia Sandu a atribuit Administrației Rusiei presupuse planuri de provocare a unor "violențe" în Republica Moldova, subliniind însă că acțiunile nu vor avea succes. „Tentativele Kremlinului de a provoca violențe în Republica Moldova nu vor funcţiona. Scopul nostru principal este securitatea cetăţenilor şi a statului. Obiectivul nostru este pacea şi ordinea publică în ţara noastră".

Citește și: Republica Moldova și-a închis spațiul aerian timp de mai multe ore | La fel ca și în România, alerta a fost dată după apariția unui obiect suspect

Preşedintele Republicii Moldova a acuzat că scopul acţiunilor ar fi „schimbarea actualei administraţii guvernamentale cu una controlată de Federaţia Rusă".

Totodată, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat în urmă cu câteva zile că a informat-o recent pe Maia Sandu despre un presupus plan al Rusiei de „distrugere” a Republicii Moldova.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close