x close

Legături financiare Băsescu-Udrea-Nana. MINCIUNA preşedintelui: Nana are cadastru

de M.Z.    |    22 Mai 2014   •   23:49
Legături financiare Băsescu-Udrea-Nana. MINCIUNA preşedintelui: Nana are cadastru 418 Foto: Agerpres

Preşedintele Traian Băsescu a minţit atunci când a spus că terenul de la Nana nu are cadastru. Dezvăluirea a fost făcută joi, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

 
Pe 15 mai, preşedintele spunea "am vrut să mai adaud câteva hectare, dar n-a mers, că omul nu avea cadastru".
 
Iată, mai jos, declaraţia lui Traian Băsescu.


Povestea începe în decembrie 2007, atunci când România semnează un parteneriat cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, primim un împrumut de 50 milioane de euro, prin care toate prooprietăţile din România ar trebui să treacă în mod gratuit în acest registru de cadastru şi publicitate imobiliară.
 
Proiectul începe în 2011, atunci când Agenţia de Cadastru se află în subordinea Ministerului de Interne.
 
În septembrie 2011, se aprobă trecerea Agenţiei de cadastru de la Ministerul de Interne, condus atunci de Traian Igaş, la Ministerul Dezvoltării, condus pe acea vreme de Elena Udrea.


Atunci, ea a spus că vrea să facă cadastru în toată ţara şi a făcut acest lucru în şase comune. În prima tranşă, de 19 localităţi, este trecută şi comuna Nana.
 
Astfel, Nana beneficiază de cadastru gratuit făcut prin acest proiect care are bani de la Banca pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi de la statul român.
 
Cu alte cuvinte, această afacere de la Nana se întâmpla cu mult timp în urmă.


Traian Băsescu a cumpărat, prin intermediul fiicei sale, 290 de hectare de teren. Vezi IMAGINI de la moşie. Lotul, lucrat de un EVAZIONIST

Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi, împrumut garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.

Surse: ACTE FALSE, la baza contractului Ioanei Băsescu în cazul terenului de la Nana. Firma Bergie ar fi falsificat două contracte de arendă. Documentele au stat la baza contractului dintre Ioana Băsescu şi firma italiană. 

Comisia Nana nu mai poate audia pe nimeni. A fost desfiinţată oficial

Scandalul şantajului Băsescu-Firea ia amploare. Preşedintele îi spune lui Pandele ce DOSAR îl aşteaptă

 
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati