Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea, declarație-bombă în cazul otrăvirii cu mercur a fostului ministru Doina Pană

Liviu Dragnea, declarație-bombă în cazul otrăvirii cu mercur a fostului ministru Doina Pană

Liviu Dragnea, declarație-bombă în cazul otrăvirii cu mercur a fostului ministru Doina Pană
Sursa foto: foto: captura Antena 3
13 Mai 2019   •   22:32

Liviu Dragnea a afirmat, luni, că nu are nimeni nicio idee în ce stadiu se află ancheta în cazul otrăvirii cu mercur a fostului ministru al apelor și pădurilor Doina Pană și că în orice altă țată democrată o astfel de anchetă ar fi trebuit să pornească cu "foarte multă forță".

Citește și Dragnea: Bătrâni puși jos și bătuți cu picioarele de tineri în timpul mitingului PSD de la Iași

"În orice altă țară democratică ancheta pornea cu foarte multă forță. Vă aduceți aminte cum a pornit ancheta asta într-o direcție greșită, adică împotriva altora, nu a celor care trebuia să fie anchetați, după 10 august?

Nu contează că e ministru PSD - poate să fie omorât. Poate să fie bătut, poate să fie omorât, să i se dea cu bâta în cap, să fie înjurat, să-i devasteze casa, mașina", a spus liderul PSD.

Liviu Dragnea exclude ca intoxicația cu mercur să fi fost una accidentală și susține că nu-și pune speranțe în anchetă.

"Eu sunt bucuros că Doina Pană a scăpat. Este cea mai mare bucurie a mea - o femeie deosebită, o femeie care a avut curaj să se lupte cu mafia pădurilor. Care nu era o specialistă în silvicultură, dar o româncă, un patriot cu curaj. A introdus niște măsuri care au prăbușit tăierile ilegale de arbori. Sigură că sunt interese de sute de milioane de euro", a adăugat Liviu Dragnea, la Ediție Specială, cu Răzvan Dumitrescu.

Citește și: Dragnea: Legea prin care mamele să poată beneficia și de alte venituri în paralel cu indemnizația intră în procedură parlamentară

Doina Pană a acuzat recent că a fost otrăvită cu mercur în timpul în care era ministrul Apelor. Domnia sa se simțea din ce în ce mai rău și a fost nevoită să renunțe la funcție.

”Problema e veche și nu aș fi intervenit dacă nu era acel articol de presă care duce în derizoriu o situație foarte gravă. Eram ministru al Pădurilor, în guvernul Tudose când s-a întâmplat. Am început să mă simt foarte rău, am mers la medic, am aflat că aveam probleme foarte mari cu inima, am urmat tratament, dar mă simțeam tot mai rău.

Am făcut apoi o analiză toxicologică unde am descoperit că am fost intoxicată cu mercur în cantitate mare. Am făcut plângere la poliție abia când am demisionat. E o anchetă în derulare și sper din suflet să îi prindă”, a declarat Doina Pană, în exclusivitate pentru Antena 3.

×
Subiecte în articol: Editie Speciala Liviu Dragnea Doina Pana
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close