Antena 3 CNN Politică Lovitură pentru PSD! Guvernul Orban nu poate fi dat jos acum. Planul care deturnează moțiunea de cenzură

Lovitură pentru PSD! Guvernul Orban nu poate fi dat jos acum. Planul care deturnează moțiunea de cenzură

Guvernul Orban nu poate fi demis până în luna septembrie, în ciuda amenințărilor lansate de PSD. Asta deoarece, în cazul depunerii unei moțuni de cenzură, va fi atacată de PNL la Curtea Constituțională, însă judecătorii vor fi în vacanță până în toamnă. Deci, rezolvarea conflictului se va amâna.

Lovitură pentru PSD! Guvernul Orban nu poate fi dat jos acum. Planul care deturnează moțiunea de cenzură
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    17 Iul 2020   •   09:56

Liberalii spun că o moțiune de cenzură depusă în sesiunea extraordinară este neconstituțională, motiv pentru care o vor ataca la CCR în cazul în care reprezentanții Partidului Social Democrat vor hotărî să o depună în perioada imediat următoare. 

Astfel, social-democrații vor fi nevoiți să aștepte ca judecătorii să revină din vacanță și să judece acest conflict de natură constituțională, între Parlament și Guvern. Chiar și în cazul în care PSD va strânge numărul de voturi necesar pentru a da jos Guvernul Orban, nu vor putea face acest lucru până ce judecătorii Curții Constituționale nu se vor pronunța. 

Miercuri, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, le cerea preşedintelui Iohannis şi premierului Orban să promulge şi să aplice legea dublării alocaţiilor pentru copii de la 1 august, în caz contrar, social-democraţii ameninţă cu moţiune de cenzură.

"Am un singur mesaj pentru Iohannis și Orban: nu dublați alocațiile, vă măturăm guvernarea! Sunteți un pericol pentru viitorul țării!

Președintele Iohannis nu mai poate amâna dublarea alocațiilor pentru copii. Curtea Constituțională demonstrează prin decizia de azi că PNL n-a avut, practic, argumente, ci a vrut doar să blocheze aplicarea legii.

Ciolacu: Dacă nu fac asta, depunem moțiunea în august, chiar dacă e stare de alertă

Pentru milioane de românii cu copii, această măsură iniţiată de PSD este o mare gură de oxigen pentru bugetul lunar al familiei. De aceea, îi solicit președintelui să promulge legea în regim de urgență, iar Guvernului Orban să o aplice de la 1 august. Dacă nu fac asta, depunem moțiunea de cenzură în august - indiferent că România va fi sau nu atunci în stare de alertă.

O guvernare care se opune cu toate forțele creșterii veniturilor a milioane de copii nu poate construi vreun viitor pentru România!, este mesajul transmis miercuri, de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Război pe funcția lui Ludovic Orban

În ultimele luni au apărut în spațiul public, pe surse, mai multe nume surpriză, care ar fi urmat să-i ia locul lui Ludovic Orban. Culmea, unele dintre ele chiar din PNL. Printre acestea, Violeta Alexandru, care s-ar bucura de susținerea directorului SPP, Lucian Pahonțu, Rareș Bogdan, care a negat vehement că și-ar dori să devină premier și mai nou, Siegfried Mureșan.

Nici în PSD nu este liniște. Și aici se duc lupte grele în culise și se vizează funcția de premier, dar și de președinte al partidului. Eugen Orlando Teodorovici a declarat public că are de gând să candideze împotriva lui Marcel Ciolacu, la Congresul PSD și că țintește și funcția de premier, care ar urma să treacă la PSD imediat după ce ar depune mult discutata moțiune de cenzură. 

×
Subiecte în articol: motiune de cenzura
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close