Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban: „N-am găsit pe nimeni în Guvern. Aștept să fac febră musculară de la semnat demiteri”

Ludovic Orban: „N-am găsit pe nimeni în Guvern. Aștept să fac febră musculară de la semnat demiteri”

Ludovic Orban: „N-am găsit pe nimeni în Guvern. Aștept să fac febră musculară de la semnat demiteri”
Sursa foto: sursă foto: gov.ro
06 Noi 2019   •   12:50

Ludovic Orban, noul premier, a declarat în prima ședință oficială a Guvernului că este o prioritate ”să se schimbe ritmul de lucru” și că este important să fie demarată procedura de ”curățare a instituțiilor publice”.

Premierul Ludovic Orban le-a cerut miniștrilor să facă o analiză foarte riguroasă în fiecare minister și instituție din subordine și anunță că toți oamenii numiți politic de către fostul Guvern vor fi dați afară. Ludovic Orban a mai subliniat că vrea să facă ”febră musculară de la semnat decizii de demitere”.

Citește Și Motivul pentru care Klaus Iohannis a venit la ședința Guvernului Orban: „Se va tranșa o problemă importantă”

„Dați drumul la audit și fiți pregătiți, după adoptarea OUG pentru noi Hotărâri de Guvern pe organizarea fiecărui minister în parte. Gândiți structuri suple, eficiente, păstrați doar oameni competenți, doar oamenii care sunt dedicați servirii interesului public, oameni care într-adevăr vor să participe alături de noi la aplicarea programului de guvernare. Cine e leneș, cine s-a obișnuit să-și ia leafa fără să facă nimic, va trebui să plece. Vă cer să opriți toate concursurile, simulacrele de concursuri care au fost pornite de către Guvern. De asemenea, domnule ministru de Externe vă cer să analizați cu mare atenție modul în care au fost făcute numirile de consul general, de consul, să verificați legalitatea și să-i identificați pe aceia care n-au nicio legătură cu diplomația”, a mai precizat Ludovic Orban.

„Aseară, m-am întors, la ora 21.30, în Guvern. Și nu am găsit pe nimeni! Trebuie să înțeleagă lumea că trebuie schimbat modul de lucru. Cât timp ministrul sau premierul muncește, orice om care este chemat să-și achite și atingă obiectivele care au fost stabilite trebuie să fie la muncă. Trebuie schimbat ritmul de lucru și oamenii să înțeleagă că suntem în serviciul cetățeanului și fiecare angajat al oricărei instituții publice are această obligație de a își rezolva problemele care sunt de rezolvat”, a spus premierul Ludovic Orban, miercuri, în ședința de Guvern, la care a fost invitat și președintele Klaus Iohannis.

Citește Și Klaus Iohannis, mesaj tranșant la prima şedinţă a Guvernul Orban: „Va fi foarte greu de construit bugetul pe anul viitor. PSD a depăşit orice imaginaţie”

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close