Antena 3 Politică Mate Andras Levente scapă de puşcărie. Deputatul UDMR era acuzat de conflict de interese

Mate Andras Levente scapă de puşcărie. Deputatul UDMR era acuzat de conflict de interese

de M.Z.    |    10 Feb 2015   •   13:13
Mate Andras Levente scapă de puşcărie. Deputatul UDMR era acuzat de conflict de interese
Sursa foto: Foto: Agerpres
Deputatul UDMR Mate Andras Levente a fost condamnat, marţi, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase luni închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, el fiind acuzat de procurorii Parchetului General că şi-a angajat ilegal soţia în biroul parlamentar, informează Agerpres.
 
Decizia instanţei este definitivă.
 
Ancheta în acest caz a fost demarată în urma unei sesizări depuse de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în septembrie 2011, prin care Mate Andras Levente era acuzat că şi-ar fi angajat ilegal soţia, Erzsebet Mate, în perioada 16 martie 2010 - 1 ianuarie 2011, în Biroul Parlamentar - Circumscripţia electorală nr. 13 Cluj.
 
Potrivit Parchetului General, pe 16 martie 2010, la propunerea deputatului Mate Andras Levente, soţia sa a fost angajată de Camera Deputaţilor prin contract individual de muncă pentru perioada 16 martie 2010 - sfârşitul mandatului de deputat, contract de muncă care a fost avizat chiar de către parlamentar.
 
În baza contractului de muncă încheiat, soţia deputatului UDMR a încasat, în perioada martie 2010-ianuarie 2011, suma de 5.508 lei.
 
Iniţial, procurorii pronunţaseră o soluţie de neîncepere a urmăririi penale în acest caz, însă dosarul a fost redeschis ca urmare a unei decizii a fostului prim-adjunct al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Daniel Morar.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close