Antena 3 CNN Politică Năstase: Decizia mea trebuie privită ca un refuz de a legitima o competiţie purtată cu arme inegale

Năstase: Decizia mea trebuie privită ca un refuz de a legitima o competiţie purtată cu arme inegale

Năstase: Decizia mea trebuie privită ca un refuz de a legitima o competiţie purtată cu arme inegale
Sursa foto: adrian nastase
16 Feb 2010   •   02:43

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, revine cu o postare pe blogul personal în care îşi explică decizia a renunţa la candidatura la preşedinţia formaţiunii politice.
El arată că măsura radicală este motivată printre altele de faptul că data Congresului Extraordinar a fost astfel stabilită încât să nu poată avea loc o dezbatere autentică în interiorul partidului privind cauzele înfrângerilor din ultimii cinci ani, respectiv soluţiile pentru recâştigarea statutului de formaţiune de prim rang în România.
Fostul premier mai sublinia că ?organizatorii Congresului sunt deopotrivă şi candidaţi (arbitri şi jucători în acelaşi timp)?, el apreciind că în organizarea Congresului ar fi trebuit să fie implicaţi în mod real toţi candidaţii, deciziile trebuind a fi luate în mod transparent şi consensual.
Acesta mai crede şi că ?normele de reprezentare a organizaţiilor judeţene nu sunt reprezentative?.
Adrian Năstase arăta că ?s-au luat în mod esenţial drept bază de calcul rezultatele din turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale. Turul al II-lea este irelevant pentru contribuţia organizaţiilor PSD, deoarece Mircea Geoană a fost susţinut, in al doilea tur, şi de PNL şi UDMR,si de PRM si de PNG, astfel încât este incorect să ne folosim de aportul celor patru partide, spunând că este rezultatul nostru. Prin norma de reprezentare propusă de Marean Vanghelie si acceptata de Liviu Dragnea si implicit de Mircea Geoana, echipa Vanghelie a obţinut dublarea numărului de delegaţi, ?confiscand?, în acest fel, si o parte din munca lui Crin Antonescu?.
El mai aminteşte şi de ?eliminarea din rândul delegaţilor a membrilor PSD consideraţi a fi incontrolabili?, dar şi presiunile asupra delegaţilor, pentru a vota conform unui mandat imperativ primit în mod real nu din partea organizaţiei, ci din partea şefului de organizaţie.
Liderul PSD mai deplânge şi ?alegerea unei locaţii care să nu asigure deplina securizare a lucrărilor Congresului, în ciuda votului exprimat de membrii Consiliului Naţional (325 pentru ?Palatul parlamentului?, 20 pentru ?Romexpo? şi 10 abţineri)?.
El consideră că ?se doreşte eliminarea oricărei opinii contrare din partid, prin faptul că excluderea din partid se doreşte a fi transferată la nivelul Comitetului Executiv, inclusiv pentru membrii Consiliului National.
Alegerile interne din PSD, aşa cum se prefigurează a se desfăşura, nu ar fi niciodată validate de către Biroul Electoral Central, iar OSCE şi Consiliul Europei ar spune că ele nu se desfăşoară potrivit standardelor internaţionale în domeniu.
Ca atare, decizia mea trebuie privită ca un refuz de a legitima o competiţie purtată cu arme inegale, prin folosirea unor metode incorecte pentru o formaţiune care aparţine Partidului Socialiştilor Europeni şi Internaţionalei Socialiste.?
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close