Antena 3 CNN Politică Nicușor Dan, după prima zi la PMB: "Primăria Capitalei are în momentul de faţă 6.000 de litigii, ceea ce înseamnă că ceva nu funcţionează”

Nicușor Dan, după prima zi la PMB: "Primăria Capitalei are în momentul de faţă 6.000 de litigii, ceea ce înseamnă că ceva nu funcţionează”

Nicușor Dan, noul primar al Bucureștiului, a declarat după prima zi de mandat, că a făcut o evaluare a secției juridice din cadrul instituției și există 6.000 de litigii la Primăria Capitalei în acest moment. Totodată, o prima evaluare financiară ar indica datorii curente la primărie de 3 miliarde de lei.

Nicușor Dan, după prima zi la PMB: "Primăria Capitalei are în momentul de faţă 6.000 de litigii, ceea ce înseamnă că ceva nu funcţionează”
Sursa foto: hepta
de Mia Lungu    |    29 Oct 2020   •   22:01

"Pe evaluarea jurdica, Primăria Capitalei are în momentul de faţă 6.000 de litigii, ceea ce înseamnă că ceva nu funcţionează. Dacă oameni şi instituţii sunt nevoite să meargă în instanţă, împotriva Primăriei Capitalei, înseamnă că ceva nu funcţionează la nivel administrativ în interiorul instituţiei.

O să avem în zilele următoare o repartizare pe cazuri, pe tipuri de litigii pe care Primăria Capitalei le are.

Am confirmat ceea ce mulţi dintre dumneavoastră ştiţi, că există o uriaşă întârziere pe chestiunea proprietăţii. În linii mari, suntem la jumătatea drumului pe dosarele de retrocedare pe care Primăria Capitalei le are în gestiune", a arătat Primarul General, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul PMB.

Primăria Capitalei și Instituțiile din subordine, mai puțîn companiile, au datorii curente de 3 miliarde de lei la acest moment

"Situația financiară este cea de care am vorbit în campania electorală.

În linii mari, Primăria Capitalei și Instituțiile din subordine, mai puțîn companiile, au datorii curente de 3 miliarde de lei la acest moment. Estimarea de buget pentru 2020 este de 4 miliarde de lei, adică venituri și cheltuieli. Nu am pus la această datorie, și o să avem suma mâine, care sunt datoriile companiilor.

Există în acest moment popriri de 70 de milioane de lei pe conturi ale primăriei"

Legat de criza generată de pandemia COVID-19, Nicușor Dan a menționat că a avut discuții cu toate instituțiile abilitate:

Nicușor Dan, despre criza COVID-19 din București: "Multe din instituții nu au colaborat între ele."

Primarul Capitalei a anunțat că sunt deja programate mai multe ședințe importante în zilele următoare, iar una dintre ele vizează alimentarea cu căldură a bucureștenilor:

"Mâine o să avem o discuţie tehnică pe sistemul de termoficare, la care am invitat şi persoane din ELCEN, în afară de cele din companiile subordonate Primăriei.

O să am o discuţie pe resurse umane şi, dincolo de continuarea discuţiei pe situaţia financiară, o să avem o discuţie pe companiile municipale şi situaţia lor managerială şi financiară"

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close