Antena 3 CNN Politică Ponta despre excluderea lui Geoană din PSD: A fost o decizie grea, ne despărţim pentru moment

Ponta despre excluderea lui Geoană din PSD: A fost o decizie grea, ne despărţim pentru moment

Ponta despre excluderea lui Geoană din PSD: A fost o decizie grea, ne despărţim pentru moment
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    22 Noi 2011   •   21:35

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, după decizia CExN al PSD, că excluderea lui Mircea Geoană din partid a fost o hotărâre grea, pe care ar fi vrut să nu o ia, el menţionând că este vorba despre o despărţire "pentru moment".
   
"A fost o decizie grea. Regret că am ajuns în acest punct, dar fiecare a spus ce gândeşte. (...) Decizia de astăzi nu am dorit-o, dar am fost nevoit să o iau", a spus Ponta.

Întrebat de ce vorbeşte despre o "despărţire temporară", Ponta a lămurit situaţia.

"Sper ca Mircea Geoană să nu intre într-un proiect politic apropiat de actuala putere. Eu sper că Geoană nu va aştepta să rămână preşedintele Senatului cu ajutorul celor de la putere. Aş fi foarte dezamăgit dacă ar face acest lucru. Eu i-am cerut să predea funcţia şi atribuţiile de preşedinte al Senatului lui Chelaru, însă a refuzat. Am făcut acest lucru, pentru ca funcţia să rămână tot la PSD. (...) Sper ca Geoană să nu desemneze unul dintre vicepreşedintii PDL pentru şefia Senatului", a spus liderul PSD.

Preşedintele PSD a admis că există riscul ca şi alţi membri de partid să demisioneze după excluderea lui Geoană.

Referitor la acuzaţia lui Geoană că ar fi marioneta lui Iliescu şi Năstase, Ponta a răspuns: "Nu cred că merit asemenea epitete şi în niciun caz nu cred că merit aşa ceva".

Mircea Geoană, proaspăt exclus din PSD, l-a acuzat, marţi seară, pe preşedintele PSD, Victor Ponta, că a negociat excluderea sa din partid cu demisia pe masă.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a fost exclus din PSD în urma deciziei luate în CExN, marţi, cu 50 de voturi "pentru", cinci "împotrivă" şi trei abţineri.

 

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close