Antena 3 CNN Politică Primăria Constanța îi cere lui Radu Mazăre 20 de milioane de euro în dosarul retrocedărilor ilegale

Primăria Constanța îi cere lui Radu Mazăre 20 de milioane de euro în dosarul retrocedărilor ilegale

Mia Lungu
1 minut de citit Publicat la 10:24 07 Apr 2021 Modificat la 10:26 07 Apr 2021
o_1f2ljfpa315021sehhfkdpajnog.jpg

Reprezentanţii municipalităţii au iniţiat o măsură în instanţă, pe lista pârâților fiind nume sonore precum Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Dragoş Săvulescu şi Cristian Borcea.

Primăria Constanţa anunţă că a intentat acţiune civilă pentru recuperarea prejudiciului creat în Dosarul Retrocedărilor. La Tribunalul Constanţa au fost depuse şase cereri de chemare în judecată prin care se solicită instanţei obligarea pârâţilor la plata sumei de 11.733.999 dolari şi 11.011.021,40 euro reprezentând o parte a prejudiciului cauzat patrimoniului Primăriei.

„Am depus acţiuni în instanţă pentru recuperarea a peste 20 de milioane de euro de la cei care au retrocedat oraşul bucată cu bucată. Am făcut acest pas pe care defuncta administraţie a refuzat să-l facă pentru a-şi proteja capii şi acoliţii. Am încredere că justiţia ne va da şi de această dată dreptate şi vom recupera prejudiciul cauzat”, a anunţat Vergil Chiţac, primarul municipiului Constanţa.

Radu Mazăre, trimis din nou în judecată pentru vânzarea ilegală a unor terenuri din Mamaia

Radu Mazăre, fost primar al Constanţei, și Decebal Făgădău, fost viceprimar tot acolo, au fost trimişi în judecată în decembrie 2020, de procurorii DNA, în două dosare distincte care vizează vânzarea unor terenuri din Mamaia și Constanța.

Ei sunt acuzaţi de abuz în serviciu în legătură cu vânzarea nelegală a unor terenuri din staţiunea Mamaia, prejudiciul fiind de peste 1,8 milioane de euro.

În primul dosar, potrivit rechizitoriului, în perioada 2007 - 2012, Radu Mazăre și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu, în sensul că ar fi dispus vânzarea a 10 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța în alte condiții decât prin licitație publică (negociere directă) și fără ca rapoartele de evaluare să fi fost aprobate de Consiliul Local.

DNA: Prejudiciu de 1,7 mil euro 

"De asemenea, terenurile respective, situate în stațiunea Mamaia, în imediata vecinătate a plajei ori în zone cu un potențial turistic și comercial deosebit (malul Lacului Siutghiol, Parcul Tăbăcăriei, etc.), ar fi fost vândute la prețuri mult diminuate, împrejurare prin care s-ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 1.732.687 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători", se arată în comunicatul remis presei.

Fostul edil ar fi fost ajutat de secretarul municipiului, care ar fi contrasemnat o parte dintre documentele care au stat la baza tranzacțiilor respective.

Astfel, a fost deferită justiţiei şi Marcela Enache, la data faptei secretar al municipiului Constanţa, pentru infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu.

×
Parteneri
x close