Antena 3 CNN Politică Profesorul Dumitru Borțun, despre candidatul comun la Primăria Capitalei: ”Este o declarație mascată! Ei pierd timpul, iar electoratul va vota cu Nicușor Dan!”

Profesorul Dumitru Borțun, despre candidatul comun la Primăria Capitalei: ”Este o declarație mascată! Ei pierd timpul, iar electoratul va vota cu Nicușor Dan!”

Profesorul Dumitru Borțun a explicat, în exclusivitate la Antena 3 CNN, care este situația în ceea ce privește candidatul comun la Primăria Capitalei.

de Laura Dinu    |    18 Mar 2024   •   13:18

Potrivit surselor Antena 3 CNN, medicul Cătălin Cîrstoveanu, directorul Spitalului Universitar din București, va fi candidatul comun al coaliției pentru Primăria Capitalei. 

Profesorul Dumitru Borțun susține însă că acestea sunt doar nume, pentru că partidele nu au oameni pregătiți pentru această funcție, și totul este pentru a păstra aparențele. 

”Nu avem decât să îi credem pe cuvânt. Pentru că domnul Ciolacu a pus totul pe masă. Adevărul este că nu au oameni. Nu au oameni pentru că nu au pregătit din timp un om pentru Capitală. Nici unii, nici alții. Nu au oameni pentru că nu au pregătit din timp un om și au lăsat totul în ceasul al 12-lea. Aceasta este problema alianței noastre de guvernare și a guvernanților noștri. Sunt români, vorba aceea, dă-mi mintea românului cea de pe urmă, lăsăm totul pe ultima sută de metri”, a explicat Dumitru Borțun. 

”Ei sunt disperați, asta se și vede. Se fac că lucrează, că vor să compare anumite variante, calculează diferite probabilități, testează profiluri de candidați, cam asta a încercat domnul Sebastian Dâncu să ne sugereze de curând într-o declarație, că încă fac cercetări. Păi nu le puteau face anul trecut? Astea sunt doar pentru salvarea aparențelor. Faptul că domnul Ciolacu vine abia acum să spună că ar avea un candidat foarte bun, dar numai pentru PSD, este prea târziu! Să dregi busuiocul în ajun, nu merge așa. Pentru că trebuia de mult nu să o saboteze, nu să îi dea tot felul de replici ranchiunoase, nu! Trebuia să fie susținută din capul locului”, a mai spus profesorul. 

În ceea ce privește numele vehiculate pentru Primăria Capitalei, Dumitru Borțun nu este foarte optimist. 

”Eu nu pot să cred că sunt aruncați cu convingerea că au șanse reale. Că eu știu care sunt discuțiile la acest nivel, am participat la multe discuții în perioade preelectorale și știu foarte bine. Sunt acolo specialiști, oameni pregătiți, sociologi, oameni care au făcut cercetare preelectorală ani de zile și știu foarte bine. Le spun pe cifre, pe zecimale, cine are șanse și cine nu.

Este o declarație mascată care spune că nu avem om. Nu au altceva ce să spună. Pentru că acești oameni nu au cum să câștige doar cu sigla partidului în spate sau a alianței. Asta ar însemna să fie atât de naivi că oamenii merg la vot ca să voteze alianța. Nu, oamenii vor sta acasă dacă nu au o persoană cunoscută, o față, un nume cu care sunt familiarizați și în care își pună încrederea”, a afirmat profesorul Borțun.

Acesta spune că totul este doar o pierdere de timp.

”Ei sigur pierd timpul iar electoratului va vota cu Nicușor Dan, sau va sta acasă”, a mai spus Dumitru Borțul în exclusivitate la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close