Antena 3 CNN Politică PSD ameninţă cu o criză politică, dacă Iohannis nu vrea premierul lor

PSD ameninţă cu o criză politică, dacă Iohannis nu vrea premierul lor

PSD a anunţat că merge astăzi la consultările de la Palatul Cotroceni "cu o soluţie clară de premier" şi atrage atenţia că, dacă soluţia aleasă de preşedintele Klaus Iohannis este de a nu da mandat PSD "va adânci criza în loc să o rezolve".

PSD ameninţă cu o criză politică, dacă Iohannis nu vrea premierul lor
de M.Z.    |    06 Feb 2020   •   12:34

"Mergem la consultările de la Cotroceni cu o soluţie clară de premier susţinut de PSD şi Pro România. O soluţie raţională şi făcută în spiritul prevederilor constituţionale! Soluţia aleasă de preşedintele Iohannis, care a anunţat înaintea consultărilor că nu va da mandat PSD, doar va adânci criza în loc să o rezolve. PNL şi Orban nu au majoritate în acest moment. S-a văzut foarte clar ieri!", este mesajul postat pe pagina de Facebook a PSD.

Social-democraţii spun că preşedintele are responsabilitatea, ca garant al respectării Constituţiei, să desemneze un premier care poate forma o majoritate. "Este responsabilitatea preşedintelui să nu arunce România într-o lungă criză politică, ale cărei costuri economice să fie suportate tot de români".

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat astăzi, la Palatul Cotroceni, preşedinţii partidelor şi formaţiunilor parlamentare pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, după ce Guvernul Orban a fost demis ieri prin moţiune de cenzură.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că îl va propune pentru funcţia de premier pe Remus Pricopie, susţinut şi de Pro România.

Iohannis a declarat miercuri că este adeptul alegerilor anticipate. El a precizat, însă, că, în lipsa unei voinţe în acest sens, îşi doreşte să fie votat un Guvern care vine "cu o agendă reformatoare", format în jurul PNL. Şeful statului a recomandat social-democraţilor "să stea în opoziţie". 

×
Subiecte în articol: criza politica Klaus Iohannis
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close