Antena 3 CNN Politică Subiectiv. PNL face scandal, Victor Ponta rezistă

Subiectiv. PNL face scandal, Victor Ponta rezistă

Subiectiv. PNL face scandal, Victor Ponta rezistă
Sursa foto: Foto: VideoNews
08 Iun 2015   •   20:54

Comisia Juridică a fost în favoarea premierului Victor Ponta, şi a dat aviz negativ pentru urmărirea penală. Subiectul a fost dezbătut în ediţia de luni a emisiunii "Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv", realizată de Răzvan Dumitrescu, la Antena 3. 

 
Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a explicat că legislaţia în România este proastă şi că domeniul justiţiei este puternic afectat. 
 
"Nu există în nicio ţară legislaţie proastă ca în România. Chiar azi discutam în CEX cu cineva care a cercetat legislaţia. Parlamentul nostru modifică 1.000 de legi anual. Aceleaşi 50-60 de legi, 100 de lei, modificate de mii de ori. Un exemplu este un Legea Educaţiei. Sunt legi care se bat cap în cap. Şi în Finanţe există 1.000 de legi. Iar legile pe Justiţie sunt execrabile."
 
Deputatul PNL Gheorghe Tinel a explicat că şi fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi, şi-a dat demisia în urma unui scandal de corupţie. 
 
"În 2011 a plecat Silvio Berlusconi, tot pe fondul unui scandal de corupţie, dacă nu mă înşel. Acuma depinde la ce vrem să ne raportăm. Dacă vrem să rămânem un stat care se raportează la Tratatul de la Varşovia, atunci nu s-a întâmplat nimic. Dacă vrem să fim parte a NATO şi a UE, trebuie să ne gândim altfel. Eu voi da un vot de principiu, pentru că nu post să fiu judecător. Votul e politic. Atunci nu mai am nevoie de instituţie. Dacă eşti nevinovat, du-te în faţa singurei instituţii care poate decide."
 
Tinel a adăugat că nu există procurori în România care să aducă acuze fără să aibe probe clare. 
 
"În România, niciun procuror nu îşi va permite să facă vreo acuză, să întocmească un dosar fără probe temeinice. Cu atât mai mult la adresa premierului."
 
Senatorul Ioan Ghişe a punctat două elemente în tot acest caz. 
 
"Unul: o mare parte de vină o are premierul. În sensul că scrie în Constituţie că procurorii îşi desfăşoară activitatea sub ierarhia ministrului Justiţiei. Iar un procuror face parte din ministerul public. Şi atunci de ce nu se petrece respectarea proceudorii Constituţiei? Al doilea aspect: se acuză premierul pentru fapte de când nu era premier, nu era preşedinte de partid, fapte cunoscute şi de notorietate de dinainte de a fi premier? În aceeaşi zi când opoziţie depune moţiune de cenzură, iar preşedintele, fără competenţe constituţionale, îi cere demisia. Ce face CSM, ce face justiţia?"

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close