Antena 3 Politică Tăriceanu: Sloganul IMM INVEST, din greșeală în greșeală spre victoria finală

Tăriceanu: Sloganul IMM INVEST, din greșeală în greșeală spre victoria finală

de Laura Dinu    |    09 Iul 2020   •   18:50
Tăriceanu: Sloganul IMM INVEST, din greșeală în greșeală spre victoria finală
Sursa foto: Hepta

Călin Popescu-Tăriceanu a postat un mesaj pe o rețea socială în care critică din nou programul inițiat de ministrul de Finanțe, Florin Cîțu. ”Oare nu ar fi mai simplu ca Ministerul de Finanțe să se împrumute pur și simplu (tot e singurul lucru pe care știu să-l facă!) la băncile la care îi trimit cu mâna întinsă pe români și să dea ei banii la cele 40.000 de firme pe care pretind că vor să le ajute?”, scrie liderul ALDE pe o rețea socială.

”Marele program IMM INVEST și-a găsit, în sfârșit, și un slogan pe măsură: “din greșeală în greșeală spre victoria finală”!

Zilele trecute convenția pe care o semnează cei care vor să ia bani prin IMM INVEST (un fel de cerere de fapt) a fost modificată! Pentru a n-sprezecea oară! Alte hârtii de semnat, alt timp de așteptat, alte afaceri care își închid porțile!

”Din greșeală în greșeală spre victoria finală!”

Oare nu ar fi mai simplu ca Ministerul de Finanțe să se împrumute pur și simplu (tot e singurul lucru pe care știu să-l facă!) la băncile la care îi trimit cu mâna întinsă pe români și să dea ei banii la cele 40.000 de firme pe care pretind că vor să le ajute? Dacă statul român tot garantează împrumuturile, de ce nu luați voi banii și îi dați prin trezorerii?!

Așa se vor putea finanța companiile care chiar au nevoie de sprijin și care nu se vor califica niciodată după criteriile stabilite de bănci. Și mă refer la cei din domeniile cel mai tare afectate de criza generată de coronavirus: HORECA, transporturi, construcții, comerț etc.

Altfel, până când companiile vor trece de birocrația finanțelor și băncilor va fi prea târziu pentru prea multe companii!”, scrie Călin Popescu Tăriceanu

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close