Antena 3 CNN Politică Veste bună pentru Klaus Iohannis. Procurorii au clasat o plângere penală împotriva președintelui

Veste bună pentru Klaus Iohannis. Procurorii au clasat o plângere penală împotriva președintelui

Procurorii au clasat plângerea penală împotriva președintelui Iohannis, acuzat de promovarea de idei ostile față de comunitatea maghiară.

Veste bună pentru Klaus Iohannis. Procurorii au clasat o plângere penală împotriva președintelui
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    15 Iun 2020   •   15:49

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte au clasat o plângere penală depusă de trei asociații care susțineau că președintele Klaus Iohannis a incitat la ură împotriva comunității maghiare în discursul din 29 aprilie 2020, când a acuzat PSD că „se luptă în birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor”.

„Apreciem că acest discurs public nu se circumscrie sferei ilicitului penal, respectiv că nu are caracterul unei fapte incriminate de art. 369 din Codul penal”, arată procurorii în ordonanța de clasare datată 9 iunie 2020, transmite g4media.ro.

Procurorii arată în ordonanță că președintele a fost sancționat contravențional de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), dar fapta sa nu încalcă Codul penal pentru că nu există nici o incitare la ostilitate.

Declarația președintelui Klaus Werner Iohannis: 

„Jó napot kívánok, PSD! (Vă doresc o zi bună, PSD).

Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor.

Jó napot, Ciolacu! (Bună ziua, Ciolacu)

Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până când sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista. Vă mulţumesc!”.

Plângerea penală împotriva lui Iohannis, clasată

×
Subiecte în articol: plangere penala Klaus Iohannis
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close