Antena 3 CNN Politică Victor Costache, reacție în scandalul contractelor cu spitalele private: „Minciuni gogonate lansate răutăcios în spațiul public!”

Victor Costache, reacție în scandalul contractelor cu spitalele private: „Minciuni gogonate lansate răutăcios în spațiul public!”

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a fost salvat de liftieră, după ce a fugit de întrebările jurnaliştilor pe holul Parlamentului.

Victor Costache, reacție în scandalul contractelor cu spitalele private: „Minciuni gogonate lansate răutăcios în spațiul public!”
Sursa foto: Foto Antena 3
03 Feb 2020   •   14:15

Victor Costache a evitat să răspundă la întrebările referitoare la operaţiile pe care le-a făcut la clinica privată după ce a devenit ministru. Pe site-ul clinicii apare că acesta a operat şi în timpul săptămânii, deşi spunea că a fost la muncă acolo doar în weekend. 

”Sunt minciuni gogonate lansate răutăcios în spațiul public de arsenalul de propagandă al PSD. La fel și în cazul coplății pentru sănătate. Fake news-uri fabricate fără fundament”, a spus ministrul Costache.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a încheiat un contract cu o clinică privată la trei zile după instalarea Guvernului Orban, medicul fiind angajat cu salariu pentru 10 ore pe săptămână, în timpul său liber de la Minister.

Citește și: Salariul ministrului Sănătății la clinica privată din Sibiu, la care susține că operează gratis. Documente oficiale care intră în contradicție cu atribuțiile legale ale ministrului Victor Costache

Informația a fost dezvăluită de jurnaliștii de la Libertatea, care publică inclusiv contractul încheiat pe 7 noiembrie 2019, între ”„salariatul Costache Victor-Sebastian” și ”Angajator SC CLINICA POLISANO SRL”, pe un salariu de bază brut de 20.512 lei.

Despre acest scandal, ministrul Victor Costache a afirmat, la un post de televiziune, că operează gratis, în timpul său liber, dar în contract scrie: ”Salariul de bază lunar brut este de 20.512 lei”.

Citește și: Ministrul Victor Costache este medic la două spitale private

Contractul și actul adițional cu clinica Polisano Sibiu conțin obligații ale angajatului Costache, care intră în contradicție cu jurământul din Constituție și cu atribuțiile legale ale ministrului Costache. 

Dintre deciziile luate de ministrul cabinetului Orban, de la instalare și până azi, Libertatea a publicat deja unele prin care și-a favorizat angajatorul, respectându-și astfel contractul cu Polisano Sibiu, dar încălcându-și contractul cu cetățenii. 

Citește și: Ministrul Sănătății susține că operează gratis, în timpul său liber, cu acordul ANI: „Timpul liber îmi aparţine şi sunt medic

×
Subiecte în articol: Victor Costache polisano
Parteneri
Mircea Badea, despre femeia căreia îi datorează toată cariera
x close