Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: Guvernul susţine toate obiectivele prezentate de Traian Băsescu

Victor Ponta: Guvernul susţine toate obiectivele prezentate de Traian Băsescu

Victor Ponta: Guvernul susţine toate obiectivele prezentate de Traian Băsescu
de N.B.    |    12 Mar 2013   •   17:16

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că Guvernul pe care îl conduce susţine în totalitate obiectivele pe care Traian Băsescu le-a prezentat în Parlament. Primul ministru a arătat, însă, că vor exista în continuare consilieri prezidenţiali sau analişti care vor vorbi despre cum se duce România înspre Rusia sau Kazahstan.

"Preşedintele Băsescu a vorbit în Parlament despre obiective importante ale României, pe care Guvernul le susţine în totalitate. Vorbim de apartenenţa la UE, la NATO, parteneriatul strategic cu SUA, intrarea în spaţiul Euro şi în spaţiul Schegen. Acestea sunt obictive fundamentale pe care Guvernul pe care-l conduc le susţine, le are în programul de guvernare", a spus Ponta.
   
"E important să auziţi ce spune preşedintele ţării, ce spune prim-ministrul. Evident că asta nu înseamnă că nu o să citiţi în continuare tot felul de consilieri prezidenţiali sau analişti care, fie din prostie, fie din ticăloşie, vorbesc mereu de cum ne ducem noi nu ştiu unde, în Rusia, în Kazahstan sau mai ştiu eu unde", a continuat premierul.

Potrivit lui Ponta, obiectivele fundamentale ale României sunt foarte clare şi însuşite de preşedinte, de prim-ministru şi de Guvern.
   
"Tot ce ţine de Guvern ca să ne atingem aceste obiective fundamentale vom face. Sunt lucruri care nu ţin de România, în primul rând - nu de Guvern - care ţin de un anumit climat politic în ţări din UE şi acolo trebuie să muncim", a mai spus Ponta.
   
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, în Parlament, că intrarea în Schengen trebuie să devină obiectiv prioritar Guvern-Parlament-Preşedinţie şi că propune desemnarea conducerii Parchetului General şi DNA în cel mai scurt timp şi îndepărtarea din Guvern a miniştrilor cu dosare penale.

Băsescu propune Parlamentului şi Guvernului un parteneriat pentru realizarea obiectivului de aderare la spaţiul Schengen, el apreciind că aceasta este "o datorie faţă de români".

×
Subiecte în articol: Victor Ponta obiective NATO
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Se lărgesc plajele în noi staţiuni de pe litoralul Mării Negre
x close