Antena 3 CNN RO 3.0 Adrian Ursu: "Soluţii smart în oraşe din România care arată că se poate"

Adrian Ursu: "Soluţii smart în oraşe din România care arată că se poate"

Adrian Ursu, jurnalist şi realizator Antena 3 CNN, a moderat, astăzi, Conferinţa RO 3.0 - Transformarea Digitală - Drumul către eficienţă, transparenţă şi coerenţă, la care au participat atât reprezentanţi ai statului, dar şi reprezentanţi din mediul privat şi din cel de învăţământ. Toţi factorii implicaţi au participat la conferinţă pentru a găsi soluţii smart pentru viziunea digitală a României în următorii ani.

de Radu Tiliță    |    29 Feb 2024   •   14:23

"Suntem împreună cu elevii de la Şcoala Laude-Reut şi o să descoperim cum, de devreme, încep preocupările pentru noua viaţă în care se lansează şi care, fără îndoială, este ultra-tehnologizată. Şi o să ne demonstreze ce îi preocupă pe ei. O să îi vedem şi pe studenţii de la Universitatea Politehnică Bucureşti, care au făcut pasul următor către laboratoare în care, sigur că formarea lor pentru viitoarea profesie e mult mai avansată, cu ajutorul inclusiv a unor companii care vor să îi aibă de devreme ca viitori angajaţi şi de asta privatul ne va demonstra că merge mai repede decât statul şi de data asta.

Şi de multe ori îl trage şi pe el, pe ăsta mai greu, mai anchilozat uneori, într-un altfel de ritm. O să descoperim că sunt o mulţime de experienţe reuşite. O să vedem, de pildă, cum arată sistemul integrat de transport urban în Buzău, cum arată o piaţă agro-alimentară digitalzată în Alexandria, o să vedem ce înseamnă dispariţia completă a ghişeelor în Sectorul 4 din Bucureşti şi o să avem multe alte exemple de soluţii smart în oraşe din România, care arată că se poate. Că nu e doar o vorbă în vânt şi un deziderat de campanie electorală.

O să vedem de la cei doi miniştri, de la cel al Digitalizării şi Cercetării, dar şi de la cel al Investiţiilor şi Proiectelor Europene ce finanţări sunt, când o să devină funcţional cloud-ul guvernamental, cel care trebuie să îi adune pe toţi cei care, deocamdată, trăiesc feudal, fiecare în pătrăţica lui, chiar dacă s-au mai computerizat un pic. Şi o să vedem că sunt foarte mulţi bani la dispoziţie, pe care companiile la rândul lor ar trebui să îi acceseze şi ar avea beneficii foarte mari. Cred că o să fie o sumă de informaţii şi de câştiguri după întâlnirea noastră de astăzi, pe care o să împărtăşim cu cei care ne privesc", a declarat Adrian Ursu la începutul conferinţei "Transformarea Digitală - Drumul către eficienţă, transparenţă şi coerenţă".

Transformarea Digitală – Drumul către eficiență, transparență și coerență| Conferința RO 3.0

O conferinta despre INOVATIE ȘI TECHNOLOGIE PENTRU VIITOR - Viziune, Beneficii și Acțiuni Pragmatice pentru următorii 7 Ani. Împreună cu cei prezenți vom discuta despre unde suntem în acest moment în ceea ce privește transformarea digitală în sectoarele cheie ale economiei românești și care sunt beneficiile așteptate.

Publicată de Antena 3 pe Joi, 29 februarie 2024

×
Subiecte în articol: Adrian Ursu RO 3.0 Viziunea Viitorului
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close