Antena 3 CNN Sport Argentina a fost învinsă de Arabia Saudită în primul meci de la Campionatul Mondial de Fotbal 2022

Argentina a fost învinsă de Arabia Saudită în primul meci de la Campionatul Mondial de Fotbal 2022

Argentina a fost învinsă de Arabia Saudită, astăzi, în primul meci de la Campionatul Mondial de Fotbal 2022, după ce a condus prima repriză printr-un gol marcat de Lionel Messi.

Argentina a fost învinsă de Arabia Saudită în primul meci de la Campionatul Mondial de Fotbal 2022
Sursa foto: Hepta | Zuma Press / Pawel Andrachiewicz
de Georgiana Adam    |    22 Noi 2022   •   14:51

Naționala de fotbal a Argentinei a fost învinsă de naționala Arabiei Saudite, în primul meci al grupei C, de la Campionatul Mondial de Fotbal 2022 din Qatar.

„Șoimii verzi ” s-au impus cu 2-1, cu două goluri marcate în debutul reprizei secunde.

Partida a debutat cu o mare ocazie, ratată de Messi, al cărui șut a fost respins excelent de portarul saudiților, Al Owais, în minutul 3.

În minutul 8, la o fază confuză din careu, arbitrul consultă sistemul VAR și dictează penalty pentru Argentina, după un duel unul la unu în careu, notează Mediafax.

Messi transformă cu siguranță, în minutul 10, gol cu care intră în istoria fotbalului, ca singurul argentinian marcator la 4 turnee finale de Campionat Mondiale și al cincilea fotbalist din lume care reușește această performanță.

Urmează două goluri marcate de argentinieni, ambele anulate pe motiv de offside, la Messi (min. 22) și Lautaro Martinez (min. 28), ultimul aflat cu doar „un umăr” în afara jocului.

Același Lautaro Martinez înscrie din nou, în minutul 35, anulat din nou, tot pe motiv de offside.

Cele 5 minute suplimentare de joc nu aduc modificare pe tabela de marcaj și repriza se încheie cu 5-0 la șuturi spre poartă, în favoarea sudamericanilor și 7-0 la offside-uri.

După reluare, saudiții egalează surprinzător, după doar 3 minute, prin Saleh Al Shehri, care l-a învins pe Emiliano Martinez cu un șut la colțul lung, din careu, printre doi fundași argentinieni (1-1, min. 48).

Peste doar alte 5 minute, Arabia Saudită dă lovitura prin Salem Al Dawsari, care a șutat perfect, pe lung, după o primă fază în care Martinez respinsese un alt șut al saudiților (1-2, min. 53).

A urmat un iureș ofensiv al argentinienilor, care au avut peste 70% posesie în repriza secundă.

Tagliafico a irosit prima mare ocazie a argentinienilor de după preluarea conducerii de către arabi, devierea sa din fața porții fiind respinsă în corner de Al Owais.

Messi are apoi șansa de a egala din lovitură liberă, în minutul 80, dar șutul său trece mult peste poartă.

Șoimii verzi s-au apărat eroic pe final, Alamri respingând de pe linia porții un șut al lui Martinez care se îndrepta spre un gol inevitabil, nu înainte ca Messi să fi trimis din careu, pe poartă, cu capul, însă destul de slab.

În al patrulea minut suplimentar de joc Yasser Al Shahrani a fost scos pe targă de pe teren, după ce a primit un genunchi în cap de la propriul portar, la un atac al argentinienilor.

Julian Alvarez a avut ultima ocazie consistentă a campioanei Americii de Sud, lovitura sa de cap fiind din nou reținută de Al Owais.

Cele 8 minute suplimentare de joc, devenite aproape 12, nu au fost de folos lui Messi & Co, care este învinsă pentru prima dată în ultimele 36 de meciuri.

Arabia Saudită devine astfel lidera provizorie a Grupei C, următorul meci din grupă urmând să se joace între Mexic și Polonia, cu începere de la ora 18.00.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close