Antena 3 CNN Sport Chris Froome, interzis în Turul Franței

Chris Froome, interzis în Turul Franței

Chris Froome, interzis în Turul Franței
01 Iul 2018   •   16:53

Cvadrupul câștigător al Turului Franței, Chris Froome, are mici șanse să concureze la ediția din acest a Marii Bucle, după ce organizatorii celei mai mari competiții cicliste a lumii au decis să-i interzică prezența din cauza scandalului de dopaj în care este implicat britanicul.

Dezvăluirea a fost făcută de publicația franceză Le Monde, care invocă o decizie a organizatorilor. Deși Froome are voie să concureze, cu permisiunea Uniunii Cicliste Internaționale, până la o decizie definitivă în cazul său, francezii nu vor să pericliteze prestigiul competiției.

Echipa britanicului, Sky, a făcut apel, o decizie finală în privința prezenței lui Froome în Le Tour urmând să fie luată miercuri.

Atacat dur

Bernard Hinault, cvintuplu câştigător al Turului Franţei, a făcut un apel către ciclişti să boicoteze ediţia din acest an a cursei din Hexagon, în cazul în care la start va fi prezent şi britanicul Chris Froome, câştigătorul ediţiei de anul trecut, anchetat în prezent pentru încălcarea regulamentului antidoping, informează Reuters.

"Froome nu ar trebui să ia startul în Turul Franţei. Plutonul ar trebui să pună picioarele pe pământ şi să spună: dacă va lua startul în cursă, noi nu vom porni", a declarat fostul campion francez pentru presa britanică.

"Pur şi simplu pentru că a fost testat pozitiv. Pentru mine acesta nu este un control anormal. Cei de la UCI ar fi trebuit să spună: ai fost prins, aşa că nu ar trebui să concurezi".

Hinault a adăugat, totodată, că Froome nu trebuia să fie lăsat să concureze în Turul Italiei, iar britanicul nu merită să fie inclus printre gloriile sportului cu pedale.

Chris Froome a câştigat de patru ori în cariera sa Turul Franţei şi l-ar putea egala pe Bernard Hinault în cazul unui nou succes în palmaresul cele mai importante curse cicliste din lume. El a devenit, totodată, anul acesta primul britanic care a reuşit să câştige Turul Italiei.

Rutierul britanic a fost depistat cu un nivel anormal de salbutamol, un produs pe care Froome este autorizat să-l utilizeze pentru a se trata de astm, în cursul ediţiei de anul trecut a Turului Spaniei, pe care a câştigat-o.

×
Subiecte în articol: Turul Frantei ciclism
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close