Antena 3 CNN Sport El este Florin, sportivul găsit împușcat, în această dimineață, în Otopeni! A fost antrenor de scrimă la CS Dinamo București

El este Florin, sportivul găsit împușcat, în această dimineață, în Otopeni! A fost antrenor de scrimă la CS Dinamo București

Florin Zalomir este sportivul găsit împușcat în această dimineață, în Otopeni. Acesta a practicat sportul de performanță ani la rând.

El este Florin, sportivul găsit împușcat, în această dimineață, în Otopeni! A fost antrenor de scrimă la CS Dinamo București
Sursa foto: Facebook / Florin Zalomir
de Laura Dinu    |    03 Oct 2022   •   10:20

”A început scrima la vârsta de zece ani, la arma sabie, la CSS „Unirea” Iași, cu antrenorul Iulian Bituca, după căsătoria acestuia cu mama sa.

Primul succes internațional l-a înregistrat în 1998, la Campionatele Europene de juniori de la Bratislava, unde a cucerit medalia de bronz. După doi ani, în 2000, a câștigat medalia de argint la Campionatele Mondiale pentru juniori din 2000 de la South Bend, iar în 2001 a fost selecționat în lotul olimpic de seniori.

La CM de la Nimes, a cucerit medalia de bronz cu echipa de sabie a României, iar după concurs a rămas in Franța și s-a înrolat in Legiunea Străină, o unitate de elită a armatei franceze. În timpul contractului său a fost detașat în Afganistan într-o misiune de menținere a păcii.

După doi ani și jumătate s-a întors în România, unde după numai trei luni s-a reintegrat în lotul olimpic. La CE din 2006 a cucerit titlul continental cu echipa de sabie a României, iar în 2009, la CM din Antalya, a făcut parte din echipa de sabie care a cucerit primul titlu mondial din istoria scrimei masculine românești.

La Jocurile Olimpice de vară, din 2012, de la Londra, alături de  Tiberiu Dolniceanu, Rareș Dumitrescu si Alexandru Siriteanu, a cucerit medalia de argint cu echipa de sabie a României.

După JO de la Londra s-a retras din activitatea competiționala, devenind antrenor de scrima la CS Dinamo București și la lotul național, alături de Mihai Covaliu si Dan Gaureanu.

A primit ordinul „Meritul Sportiv” clasa a II-a”, arată cosr.ro.

Un bărbat a fost găsit împușcat, în Otopeni

Un bărbat în vârstă de 41 de ani a fost găsit împușcat, în urmă cu foarte puțin timp, în Otopeni.

Din primele informații se pare că ar fi vorba despre o sinucidere. Bărbatul a fost găsit împușcat în cap.

Potrivit unor surse Antena 3 CNN, bărbatul ar fi fost ofițer jandarm la Jandarmeria capitalei și fost sportiv. Aceleași surse au declarat pentru Antena 3 CNN că bărbatul ar fi divorțat recent.

O femeie a fost cea care a descoperit cadavrul și a sunat la 112. 

×
Subiecte în articol: Florin Zalomir
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close