Antena 3 CNN Sport Maradona, operat pe creier: Intervenția a reușit

Maradona, operat pe creier: Intervenția a reușit

Legenda argentiniană a fotbalului, Diego Maradona, a fost supus unei intervenții chirurgicale pe creier, care s-a încheiat cu succes.

Maradona, operat pe creier: Intervenția a reușit
de Andreea Cigolea    |    04 Noi 2020   •   10:01

Câștigătorul Cupei Mondiale din 1986, în vârstă de 60 de ani, a fost internat luni la clinica Ipensa din Buenos Aires, suferind de anemie și deshidratare. Leopoldo Luque, medicul personal al lui Maradona a spus că „a facut față intervenției chirurgicale, totul este sub control”. El va rămâne acum sub observație.

Maradona a fost transferat la Clinica Olivos din La Plata, unde a fost operat de un neurochirurg. Procedura a durat aproximativ 80 de minute.

Luptă împotriva dependenței de cocaină și alcool, suferă de depresie și insomnie 

Pentru a face față situației, începuse recent un program de fitness și slăbise deja semnificativ.

Diego Maradona este din septembrie 2019 antrenorul echipei Gimnasia y Esgrima din prima ligă argentiniană. În ultimele șapte luni și jumătate, a trebuit însă să păstreze distanța față de echipă, deoarece aparține grupului de risc. A fost pe stadion pentru deschiderea sezonului, dar apoi a urmărit jocul echipei sale acasă, în fața televizorului.

Plasat în carantină

Diego Maradona a intrat în carantină în luna martie, în contextul pandemiei de coronavirus. Marea legendă a fotbalului argentinian este considerat cu grad ridicat de risc din cauza afecțiunilor de care suferă.

"Cu Maradona, luăm măsuri de precauţie. Este izolat într-o cameră, singur, la parter, fiindcă se numără printre persoanele cu grad ridicat de risc", a indicat directorul medical al clubului, Flavio Tunessi, pentru Radio Provincia, la momentul respectiv.

×
Subiecte în articol: Maradona creier
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close