Antena 3 CNN Sport Muzeul Fotbalului, inaugurat astăzi la Bucureşti, în Centrul Vechi

Muzeul Fotbalului, inaugurat astăzi la Bucureşti, în Centrul Vechi

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunţat că astăzi a fost deschis Muzeul Fotbalului, primul muzeu din Europa de Est dedicat în exclusivitate acestui sport.

Muzeul Fotbalului, inaugurat astăzi la Bucureşti, în Centrul Vechi
Sursa foto: Nicuşor Dan/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    25 Oct 2022   •   22:13

Nicuşor Dan a participat, în această seară, la evenimentul organizat în Centrul Vechi al Capitalei, unde au fost prezente nume legendare din istoria fotbalului românesc, precum Anghel Iordănescu, Gică Popescu, Ionuț Lupescu, Basarab Panduru, Adrian Ilie, Ilie Dumitrescu sau Florin Prunea.

"Am participat cu bucurie în această seară la inaugurarea unei investiții noi din fonduri exclusiv private. Football Museum Bucharest este primul muzeu din Europa de Est dedicat în exclusivitate fotbalului.

Cred că Muzeul Fotbalului va contribui la valorificarea potențialului turistic al Capitalei și că va fi un punct de atracție pentru turiști. Muzeul va oferi publicului o experiență de interacțiune cu istoria fotbalului la cele mai înalte standarde.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Football Museum Bucharest, situat în Centrul Istoric, se întinde pe o suprafață de 1.500 mp și are colecții impresionante reprezentative pentru fotbalul autohton și străin", a anunţat Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.

?Am participat cu bucurie în această seară la inaugurarea unei investiții noi din fonduri exclusiv private. Football...

Posted by Nicușor Dan on Tuesday, 25 October 2022

Cu această ocazie, fondatorul muzeului, Robert Redeleanu, a anunţat că la Bucureşti vor fi invitate multe staruri din fotbalul internațional.

"Este probabil un soi de nostalgie pe care eu cel puțin o am de la vârstă copilăriei, când așteptam meciurile echipei favorite. A fost expusă și mingea cu care se va juca la Mondialul din Qatar, iar mai multe superstaruri mondiale vor fi invitate la București", a transmis Robert Redeleanu, fondatorul muzeului, potrivit sport.ro

Prețul biletului este de 49 de lei, iar copiii sub șapte ani au intrarea gratuită.

Football Museum Bucharest care este primul muzeu din România și singurul din Europa de Est dedicat 100% fotbalului.

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close