Antena 3 CNN Sport O legendă a baschetului a încetat din viață

O legendă a baschetului a încetat din viață

O legendă a baschetului a încetat din viață
17 Ian 2018   •   12:27

Fostul baschetbalist american Jo Jo White, dublu campion al NBA cu Boston Celtics şi campion olimpic în 1968 cu selecţionata SUA, atins de o tumoare la creier în urmă cu câţiva ani, a încetat din viaţă marţi, la vârsta de 71 ani, a anunţat familia sa, citată de AFP.

Jo Jo White a evoluat timp de zece sezoane la Celtics, între 1969 şi 1979, continuându-şi apoi cariera la Golden State Warriors şi Kansas City Kings. El a cucerit titlul de campion al NBA cu gruparea din Boston în 1974 şi 1976 (când a fost desemnat MVP-ul finalei).

Selecţionat de şapte ori în All Star Game, meciul anual al vedetelor din NBA, Jo Jo White a reuşit medii de 17,2 puncte, 4,9 assist-uri şi 4 recuperări în 832 de partide disputate pe parcursul carierei sale, conform statisticii prezentate de NBA.

"A fost un campion şi un gentleman, ultra talentat şi strălucitor pe teren, şi infinit de graţios în afara acestuia", a scris clubul Boston Celtics într-un comunicat postat pe site-ul său oficial.

În 1982, Boston Celtics a retras tricoul cu numărul 10 purtat de Jo Jo White, jucătorul fiind inclus în pantheonul gloriilor baschetului american (Hall of Fame) în 2015.

 

×
Subiecte în articol: baschet Boston Celtics
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close