Antena 3 CNN Sport Un sport nou cucerește tot mai mulți români: ”Este mai uşor de învăţat” | Cât costă să închiriezi terenul o oră

Un sport nou cucerește tot mai mulți români: ”Este mai uşor de învăţat” | Cât costă să închiriezi terenul o oră

Un sport nou cucerește inimile românilor. Padelul, o combinație între tenis și squash, adună laolaltă practicanți de toate vârstele, iar prețul diferă în funcție de terenul pe care se joacă.

Un sport nou cucerește tot mai mulți români: ”Este mai uşor de învăţat” | Cât costă să închiriezi terenul o oră
Sursa foto: Profimedia
de Roxana Mihăiescu    |    02 Mai 2024   •   23:24

Padelul este unul dintre sporturile cu cea mai rapidă creștere din lume în ceea ce privește numărul de practicanți.

În România, noul sport adună tot mai mulți adepți. Regulile jocului sunt asemănătoare cu cele din tenis, dar și din squash.

Poate fi practicat în aer liber sau în sală, indiferent de vârstă.

Padelul se joacă cu o plasă în mijloc, ca la tenis, iar terenul de joc arată asemănător.

Una dintre regulile de bază spune că jucătorii trebuie să treacă o minge peste fileu în partea adversă, lovind-o cu racheta.

”Padelul este un sport relativ nou. Oamenii îl preferă şi asta pentru că este mai uşor de învăţat”, a declarat Toni Stanca, antrenor, pentru observatornews.ro.

 În ultimii ani, cererea a fost din ce în ce mai mare pentru practicarea acestui sport. 

”Sperăm să vină din ce în ce mai mulţi. În Spania este foarte popular. Este mult mai uşor de jucat padel. Un începător poate juca un meci din prima zi. Ceea ce la tenis nu este chiar aşa. Aici e mult mai uşor”, a explicat Gabriel Ţînţarcu, proprietar treren, pentru sursa citată.

Prețul închirierii terenului pentru o oră 

Prețul diferă în funcție de terenul pe care se joacă padel. Mai exact, pentru o oră petrecută pe un teren de tenis, doritorii  trebuie să scoată din buzunar între 50 şi 80 de lei pe oră, iar pentru un teren de fotbal, costul porneşte de la 130 de lei pe oră.  

 

×
Subiecte în articol: padel sport nou
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close