Antena 3 CNN Sport Paul Pogba a fost suspendat patru ani pentru dopaj

Paul Pogba a fost suspendat patru ani pentru dopaj

Paul Pogba, starul naţionalei Franţei şi al lui Juventus, a fost suspendat provizoriu după ce a fost depistat pozitiv la o substanță interzisă, a anunțat Tribunalul național antidoping din Italia (NADO).

Paul Pogba a fost suspendat patru ani pentru dopaj
Sursa foto: Hepta | Abaca Press / Alessio Marini
de Georgiana Adam    |    29 Feb 2024   •   15:06

NADO a precizat că în organismul mijlocașului a fost depistat testosteron, care poate fi folosit pentru a crește rezistența sportivă, relatează CNN.

Juventus a confirmat într-un comunicat că Pogba a fost suspendat provizoriu. Testele, a precizat clubul, au avut loc pe 20 august anul trecut. Juve a învins Udinese cu 3-0 în acea zi, cu Pogba pe bancă, ca rezervă neutilizată.

Agentul lui Pogba, Rafaela Pimenta, a spus: "Așteptăm contraanaliza și până atunci nu putem spune nimic. Ceea ce este sigur este că Paul Pogba nu a vrut niciodată să încalce regulile".

Pogba trebuie să aștepte acum rezultatele probei B. Dacă va fi găsit vinovat de dopaj, el ar putea fi suspendat între doi și patru ani.

"Clubul își rezervă dreptul de a lua în considerare următoarele etape procedurale", a arătat Juventus în comunicatul său.

Pogba a fost unul dintre cei mai buni mijlocași din lume și a fost un jucător determinant al echipei Franței care a câștigat Cupa Mondială în 2018.

În ultimii ani, el s-a confruntat cu accidentări și cu probleme de formă, lipsind de la Cupa Mondială de anul trecut din Qatar din cauza unei accidentări. S-a întors la Juventus în 2022, după o perioadă dezamăgitoare la Manchester United.

×
Subiecte în articol: Paul Pogba dopaj
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close