Antena 3 CNN Sport Procesul campionului paralimpic sud-african Oscar Pistorius s-a reluat

Procesul campionului paralimpic sud-african Oscar Pistorius s-a reluat

Procesul campionului paralimpic sud-african Oscar Pistorius s-a reluat
30 Iun 2014   •   15:27

Procesul campionului paralimpic sud-african Oscar Pistorius, care trebuie să răspundă pentru moartea prietenei sale, s-a reluat luni la Pretoria după o lungă pauză pentru o evaluare mentală care a concluzionat că acuzatul are întreaga responsabilitate a faptelor sale din 2013, informează AGERPRES.
"Pistorius nu suferea de tulburări mentale sau de vreo infirmitate care l-ar fi făcut iresponsabil din punct de vedere penal pentru acuzația ce i se aduce", au concluzionat cei patru experți solicitați pentru examinarea sportivului, conform raportului citit de procurorul Gerrie Nel.

"Pistorius era în măsură să aprecieze că ceea ce făcea era un lucru rău", a adăugat procurorul, subliniind că cei trei psihiatri și al patrulea specialist solicitat, un psiholog, au ajuns la aceleeași concluzii, chiar dacă prezentate în două rapoarte diferite.

Pentru a asigura un proces echitabil, audierile au fost suspendate pe 20 mai pentru a se permite examinarea sportivului la un spital psihiatric din Pretoria și pentru a obține un diagnostic independent după ce apărarea a sugerat că Pistorius ar fi suferit de tulburare anxioasă generalizată, o problemă din copilărie și susceptibilă că ar fi contribuit la gestul fatal comis.

Oscar Pistorius (27 ani) a ucis-o pe Reeva Steenkamp (29 ani) în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013, în vila sa de lux din Pretoria. Sportivul a tras mai multe focuri de armă în prietena sa, prin ușa închisă a toaletei, afirmând ulterior că a crezut că este vorba de un hoț care a pătruns în locuința sa.

Dacă va fi găsit vinovat de crimă cu premeditare, Oscar Pistorius riscă să stea în spatele gratiilor cel puțin 25 de ani.



×
Subiecte în articol: proces
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close