Antena 3 CNN Sport Reacţia exclusivă a ITIA după noua acuzaţie pentru Simona Halep: "Am propus ca ambele acuzaţii să se judece o singură dată"

Reacţia exclusivă a ITIA după noua acuzaţie pentru Simona Halep: "Am propus ca ambele acuzaţii să se judece o singură dată"

În exclusivitate pentru Antena 3 CNN, Federaţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a avut o primă reacţie după ce Simona Halep s-a arătat "şocată şi dezamăgită" de o a doua acuzaţie ce i-a fost adusă.

Reacţia exclusivă a ITIA după noua acuzaţie pentru Simona Halep: "Am propus ca ambele acuzaţii să se judece o singură dată"
Sursa foto: Profimedia Images
de Violeta Moroianu    |    23 Mai 2023   •   12:28

"Am propus ca ambele acuzaţii să fie judecate o singură dată pentru a evita mai multe termene. Pentru ca acest lucru să fie posibil, dorim să oferim tuturor părţilor implicate (inclusiv tribunalului independent) suficient timp pentru a analizat probele şi documentele asociate ultimei acuzaţii.

În final, rămâne decizia tribunalului independent. Simona Halep are astfel posibilitatea de a se apăra în faţa tribunalului", se arată în răspunsul ITIA pentru Antena 3 CNN.

Totodată, ITIA a anunţat că ultima acuzaţie a venit în urma unor informaţii furnizate de WADA (n.r. World Anti-Doping Agency) - Agenţia Mondială Anti-Doping.

Potrivit reprezentanţilor ITIA, WADA transmite în mod anonim iregularităţilor găsite în paşaportul biologic al unui sportiv, iar ulterior ITIA identifică sportivul şi formulează acuzaţia.

În legătură cu noua acuzaţie referitoare la paşaportul biologic, Simona Halep a scris, într-o postare pe Instagram, că se simte "şocată şi dezamăgită".

"Sunt din nou extrem de șocată și dezamăgiră de atitudinea ITIA. În timp ce reprezentatul agenției Nicole Sapstead a spus public acum trei zile că ITIA "se angajează să aibă o atitudine oportună și empatică vizavi de domnișoara Halep", în același timp eu au cerut oficial Tribunalului să respingă apelul meu, pentru a trei oară.

Când o să înceteze totul? Acest comportament este contrariu drepturilor mele", a scris Simona Halep pe Instagram.

×
Subiecte în articol: ITIA Simona Halep
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close