Antena 3 CNN Sport Gică Popescu, despre sancțiunile aplicate sportivilor care scuipă pe teren: 'După primele două etape, vom rămâne fără jucători în Liga I'

Gică Popescu, despre sancțiunile aplicate sportivilor care scuipă pe teren: 'După primele două etape, vom rămâne fără jucători în Liga I'

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că se pot relua, de la 1 iunie, competiţiile sportive în aer liber, fără spectatori, dar nu şi sporturile de contact. Federația Română de Fotbal a pregătit protocolul de măsuri pentru meciurile din Liga I, care ar putea fi reluate din 13-14 iunie. Regulamentul prevede sancțiuni aspre pentru fotbaliștii care scuipă pe teren.

Gică Popescu, despre sancțiunile aplicate sportivilor care scuipă pe teren: 'După primele două etape, vom rămâne fără jucători în Liga I'
Sursa foto: Hepta
28 Mai 2020   •   19:18

"Pe întreaga durată a jocului este interzis jucătorilor, staffului tehnic și oficialilor cluburilor eliminarea secrețiilor nazale și/sau a salivei pe suprafața de joc sau în zona vestiarelor, a tunelului de acces și a bancii tehnice”, se arată în regulament.

Jucătorii care vor încălca aceste interdicții vor fi sanctionați cu amenzi și suspendarea de la 6 la 12 jocuri. 

Gică Popescu, un aprig contestatar al protocoalelor, a declarat în exclusivitate la Antena 3 că acestea nu sunt foarte clare.

”Este foarte bine că în sfârșit au dat drumul la competițiile sportive, printre care și Liga I. Nu știu care sunt măsurile pentru perioada următoare, dacă va trebui să rămânem în cantonament, dacă vom putea trimite jucătorii acasă astfel încât să vină la antrenament din mediul familiar. Mereu am spus că, după nouă săptămâni de pauză, mi se pare foarte complicat să ții jucătorii până la startul competiției încă patru săptămâni izolați.”, a spus gloria fotbalului românesc.

Referitor la măsurile aspre pregătite fotbaliștilor, Gică Popescu a declarat: ”Nu știu dacă această măsură este adevărată sau nu. Dacă este adevărată, înseamnă că a fost luată de oameni care nu pus niciodată piciorul pe un teren de fotbal. Probabil că după primele două etape vom rămâne fără jucători în Liga I pentru că a scuipa pe teren sau a-ți sufla nasul vin din cauza efortului, jucătorii nu își dau seama.” El a dat exemplul celebrului fotbalist Lionel Messi, care ”scuipă la fiecare două minute pe teren, gesturile sunt în natura umană.”

Gică Popescu recomandă testarea jucătorilor la șapte zile, așa cum s-a întâmplat și până acum, de când acestora li s-a dat voie să se întoarcă la cantonamente.

Competițiile sportive în aer liber se reiau din 1 iunie. Gică Popescu, despre amenzile aplicate sportivilor care scuipă pe teren: 'Probabil că, după primele două etape, vom rămâne fără jucători în Liga I'

×
Subiecte în articol: Gica Popescu Klaus Iohannis
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close