Antena 3 CNN Timp liber Film Galaţi. Festival de film rus într-un oraş fără cinematografe

Galaţi. Festival de film rus într-un oraş fără cinematografe

Galaţi. Festival de film rus într-un oraş fără cinematografe
Sursa foto: Foto: Monden.info
18 Mar 2011   •   19:07

Festival de film rus într-un oraş fără cinematografe. Se întâmplă în România, la Galaţi. Cinefilii de aici au posibilitatea să vizioneze, timp de zece zile, 16 filme artistice cuprinse în programul Festivalului de Film Rus, care a început, vineri, informează Agerpres.

Pentru că în municipiul reşedinţă de judeţ nu este nici o sală de cinematograf funcţională din toate cele patru existente, cinefilii sunt nevoiţi să meargă la unicul cinema privat din oraş, care funcţionează şi pe post de discotecă - Teatrul Muzical ''Nae Leonard''. La toate filmele însă, intrarea va fi liberă.

Festivalul s-a deschis cu filmul ''Preotul'', producţie din 2009, a regizorului Vladimir Hotinenko. Pe parcursul celor zece zile de festival se vor difuza, printre altele, celebrele filme ruseşti ''Moscova nu crede în lacrimi'', ''Soarele alb al deşertului'' sau ''Fiara mea dulce şi blândă'', o ecranizare după ''Dramă la vânătoare'' a lui Cehov.

Vor fi însă difuzate şi producţii noi, premiate, precum filmul ''Cum am petrecut în vara asta'', peliculă care a obţinut anul trecut ''Ursul de argint'' la Festivalul de la Berlin.

×
Subiecte în articol: Galați discoteca
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close