Antena 3 CNN Timp liber Radu şi Nicoleta Trifan, românii care restaurează satele din Banat

Radu şi Nicoleta Trifan, românii care restaurează satele din Banat

Câţiva români îndrăgostiţi de patrimoniul arhitectural au reuşit să înfrumuseţeze casele tradiţionale din mai multe sate din Banat. Zeci de voluntari au convins oamenii să-şi vopsească faţadele caselor în culori specifice locului.

Radu şi Nicoleta Trifan, românii care restaurează satele din Banat
Sursa foto: Asociaţia Acasă în Banat/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    04 Aug 2020   •   06:00

 Voluntarii ''Asociaţiei Acasă în Banat'' vor astfel să îi ajute pe localnici să-şi pună în valoare gospodăriile, iar pe turişti să redescopere adevăratele valori.

Luna trecută au reuşit să salveze şi patru mori de apă şi le-au readus în circuitul turistic.

Radu şi Nicoleta Trifan au planuri mari în continuare pentru toată vara. Iar dacă vă pasionează subiectul, vă puteti alătura ca voluntari.

''Povestea noastră începe aici, în Timişoara, cu noi doi. Începe cu experienţa noastră de a cumpăra, de a renova o casă foarte veche din 1850. O ideea năstruşnică, apoi s-a materializat de a ajuta aceste case foarte vechi din zona noastră, să fie reabilitate şi puse în valoare.

Aşa s-a născut Asociaţia Acasă în Banat şi apoi proiectul Color the Village'', spune Radu.

''Împreună cu Fundaţia Orange avem un plan ca anul acesta să renovăm zece mori de apă. Aceste mori de apă sunt un patrimoniu fantastic'', a adăugat Nicoleta.

Asociația „Acasă în Banat” și-a început oficial activitatea în data de 11 mai 2018. A fost înființată de timișorenii Nicoleta, Radu și Vlad și are sediul în satul Valeapai, comuna Ramna, județul Caraș-Severin.

Scopul Asociației „Acasă în Banat” este de a proteja, promova și valorifica patrimoniul istoric, material și imaterial, al regiunii etnografice Banat.

×
Subiecte în articol: Eroul Zilei case asociatia acasa in banat
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close