Antena 3 CNN Timp liber Tarifele de cazare la mare scad cu până la 70%, din 1 septembrie, în programul "Litoralul pentru toți"

Tarifele de cazare la mare scad cu până la 70%, din 1 septembrie, în programul "Litoralul pentru toți"

Prețurile pachetelor turistice de pe litoralul românesc vor scădea cu până la 70% de la 1 septembrie, comparativ cu tarifele din vârf de sezon, în programul "Litoralul pentru toţi".

Tarifele de cazare la mare scad cu până la 70%, din 1 septembrie, în programul "Litoralul pentru toți"
Sursa foto: Captură Antena 3
de Viorel Aydan Cioroi    |    19 Aug 2021   •   16:55

Anunțul a fost dat, joi, de reprezentanţii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), care au menționat că prețurile pentru cazare pe litoralul românesc vor începe de la 36 de lei pe noapte.

Programul "Litoralul pentru toţi" se va derula în perioada 1 - 30 septembrie. Programul se adresează tuturor turiştilor care vor să petreacă un sejur pe litoralul autohton în extra-sezon.

În program s-au înscris 42 de hoteluri din toate stațiunile de pe litoral, numărul de locuri disponibile ajungând la peste 3.400 pe noapte. 

În acest program s-au înscris hoteluri de la 2 până la 4 stele, tarifele propuse de hotelieri fiind pentru toate categoriile de turişti având reduceri de până la 70% față de tariful din timpul sezonului.

"Pe baza rezervărilor făcute până în acest moment, estimăm că luna septembrie va fi una aglomerată pe litoralul românesc, cu un grad mediu de ocupare mai mare decât în anul trecut, dar sub nivelul anului 2019.

Interesul ridicat manifestat de turişti îi determină şi pe hotelieri să menţină unităţile de cazare deschise până la finalul lunii septembrie", afirmă Dragoş Răducan, prim-vicepreşedintele executiv al FPTR, conform TVR.

Cel mai ieftin pachet

Cel mai ieftin pachet din programul "Litoralul pentru Toţi" se găsește la un hotel de două stele din stațiunea Saturn și costă 72 lei/ noapte pentru două persoane, dacă se închiriază minim cinci nopți.

"Turiştii au toate motivele să aleagă o vacanţă la mare în extra-sezon. În primul rând, tarifele sunt mult mai mici decât în luna august şi ne aşteptăm ca de această oportunitate să profite atât cei care nu au reuşit să ajungă la mare în mijlocul verii, dar şi turiştii care doresc a doua vacanţă pe litoral.

Ne-am obişnuit în ultimii ani ca vremea să ţină cu turiştii şi în luna septembrie, astfel încât, conform prognozelor meteo actuale, aceştia se vor bucura de zile însorite la plajă până la sfârşitul lunii", a adăugat reprezentantul FPTR.

"Litoralul pentru Toţi" este singurul program social din România susţinut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone.
 

×
Subiecte în articol: tarife litoral romanesc

REUNIUNE NATO LA BUCUREȘTI

Antony Blinken și Nicolae Ciucă, împreună la Ateneul Român

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close