Antena 3 CNN Timp liber Turism Descopera sediile Cavalerilor Ioaniti din Malta

Descopera sediile Cavalerilor Ioaniti din Malta

Descopera sediile Cavalerilor Ioaniti din Malta
03 Iul 2014   •   13:36
Un concediu in Malta iti va purta pasii pe urmele Cavalerilor ioaniti, ale caror acte de credinta si vitejie stau marturie in fiecare zid fortificat, cetate si alte monumente istorice.

Cele opt Auberges din Malta

In secolul al XIV-lea, cand ordinul s-a mutat in Rhodos, cavalerii au fost organizati in opt grupuri sau langues, bazate pe origine si limba. 

In orasul fortificat Birgu din Valletta de astazi, s-au ridicat cele opt sedii incepand cu anul 1570: Allemagne, Aragon, Auvergne, Baviere, Castille, France, Italie si Provence.

Dintre acestea, au mai ramas in picioare doar cinci, France si Auvergne fiind distruse in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, iar Allemagne daramata pentru a ridica noua Catedrala Anglicana Sf. Paul. In primii ani ai cavalerilor in Malta, ei aveau sarcina de a lucra o data pe saptamana in spitalele existente si, in schimb, locuiau in Auberges gratuit.

Caracteristicile locuintelor

Situate nu departe de Catedrala Sf. Ioan, casele cavalerilor aveau doua etaje, salile pentru ceremonii jos, iar dormitoarele la nivelul superior. Fiecare cavaler primea doua camera pentru uzul personal, unde disciplina era cuvantul de ordine.

Auberge de Castille, de departe cea mai frumoasa dintre toate, este caracterizata printr-o fatada spectaculoasa, fin proportionata. Grav avariata in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, a fost restaurata cu grija mai tarziu, pentru ca astazi sa gazduiasca biroul prim-ministrului.

Stilul simetric, dreptunghiular, se pastreaza si la Auberge d’Italie, construit in jurul unei curti cu arcade, fiind folosita in prezent de Autoritatea de Turism din Malta. In Auberge d’Aragon se afla Ministerul de Interne, iar Muzeul National de Arheologie poate fi vizitat in cladirea Auberge de Provence.

Geanina Ichim

Sejur Malta 


Hotel Excelsior 5* - de la 549 euro/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu mic dejun, asistenta turistica, ofertă aniversară Malta Travel– 15 ani (www.malta.ro), 021/318.59.92

 

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close