Antena 3 CNN Timp liber Turism Orașul din nordul Greciei unde locuitorii știu limba română: Sute de români au ales să petreacă Paștele acolo

Orașul din nordul Greciei unde locuitorii știu limba română: Sute de români au ales să petreacă Paștele acolo

Nordul Greciei este impresionant. Turiştii pot face drumeţii pe trasee montane, cascadele şi oraşele antice sunt extrem de frumoase, iar într-un mic orăşel nordic, locuitorii ştiu limba română.

de Mia Lungu    |    15 Apr 2023   •   13:28

Nordul Greciei este destinația perfectă pentru turiștii care doresc să exploreze peisaje diverse și plaje spectaculoase. Regiunea găzduiește cei mai înalți munți din această țară, iar atracțiile și activitățile uimitoare vor face din vacanță o aventură de neuitat.

Orașul Metsovo poate să cazeze circa 1000 de turiști și se află la doar 20 de km de cel mai mare centru de schi din țară.

Metsovo este cunoscut drept orașul vlahilor din Grecia, unde foarte mulți locuitori știu să vorbească limba română. Situat pe culmile munților Pindului, la 1200 de metri altitudine, orașul bucură cu priveliști impresionante.

Citește și: Cât costă cazarea pentru minivacanța de 1 Mai pe litoralul românesc, comparativ cu Bulgaria sau Grecia

"Metsovo este cunoscut drept o destinație de iarnă, însă şi vara poți face și o mulțime de activități aici.

În afară de cei care adoră să schieze, Metsovo poate fi vizitat și pentru tradiția sa. După cum toată lumea poate vedea, este un sat tradiațional. Oamenii trăiesc într-un stil tradițional, aici poţi degusta mâncăruri tradiționale, dar şi faimosul vin, originar din Metsovo, poți admira meșteșugurile în lemn, bisericile, drumurile și tot.", povestește Eri, ghid turistic.

Un alt orășel la fel de impresionant este Verghina, acolo unde s-a descoperit locul de înmormântare a regilor Macedoniei, inclusiv mormântul lui Filip al ÎI-lea al Macedoniei, tatăl lui Alexandru cel Mare.

"Este un sat foarte simplu în zilele noastre, dar a fost odinioară un nucleu al Regatului antic macedonean, unde a început totul.

Acest muzeu trebuie vizitat, pentru că aici locuiau oameni care au definit istoria și chiar civilizația vremurilor moderne. Avem clădiri legate de Filip, succesorul lui Alexandru cel Mare, cel care a fost aici pentru a-și salva tatăl, a-și lansa excursia în Asia și pentru a cuceri lumea.", a mai povestit ghidul turistic.

O altă destinație căutată de turiști este Edessa, numită și orașul apei, de la cascadele formate pe râul Edesseos, amenajate într-un parc fermecător.

Acestea sunt pe locul 2 în ceea ce priveşte înălţimea, după cascada Niagara. În jurul acestor cascade, Alexandru Macedon a format oraşul care poartă acelaşi nume.

Orașul Edessa a fost unul din cele mai importante centre antice grecești, datorită resurselor sale naturale și amplasării strategice. În ciuda perioadelor de cucerire, oraşul și-a păstrat tradițiile și frumuseţea naturală unică.

×
Subiecte în articol: Grecia romani
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close