Antena 3 CNN Travel Oradea îmbracă haine de sărbătoare, la Târgul de Paști

Oradea îmbracă haine de sărbătoare, la Târgul de Paști

Oraș turistic ideal pentru experiențele culturale, dar și pentru business sau turism balnear, Oradea se transformă în centru de spectacole, cu ocazia Târgului de Paști.

Oradea îmbracă haine de sărbătoare, la Târgul de Paști
de Diana Scarlat    |    26 Apr 2024   •   09:49

Orădenii și turiștii care vizitează orașul di nord-vestul României în această perioadă sunt invitați să se bucure de Târgul de Paști care se desfășoară în perioada 26 aprilie – 6 mai, la Cetatea Oradea.

Programul ediției 2024 include foarte multe activități, ateliere și jocuri pentru copii, fiind concepute astfel încât cei mici să-și poată testa și exersa abilitățile creative. În program sunt incluse workshopuri de baloane modelate, pictură pe față, decorarea de ouă gigant, vânătoare de ouă de ciocolată și întâlniri cu Iepurașul de Paști. Tot pentru cei mici sunt și Atelierul Lutelierului din curtea interioară și atracțiile amplasate în curtea exterioară a Cetății.

De la târg nu lipsesc preparatele culinare, decorațiunile lucrate manual și obiectele de artizanat. Un top al dulciurilor pune pe primele locuri înghețata artizanală, ciocolată de casă, turta dulce și cozonacii secuiești specifici zonei - kürtőskalács.

Iar în topul atelierelor de creație vor fi întâlnirile cu Iepurașul, olăritul și figurinele de ipsos, dar și un atelier special de încondeiat ouă. Din programul pentru toate gusturile se mai pot alege și alte tipuri de activități, precum „Treasure Hunt”, „Decorarea Oului Gigant”, un „Atelier de joacă interactivă” sau un „Atelier distractiv”, precum și ateliere de meșteșuguri, împletituri, țesături, mărgele și multe altele. Programul zilnic și lista completă a activităților târgului pot fi consultate pe pagina de Facebook @targuldepastioradea.

Turiștii care vizitează Oradea se pot bucura și de băi în ape termale. Nu sunt doar pentru tratamente, ci și pentru prevenirea afecțiunilor, mai ales pentru cei care lucrează mult la birou.

Pentru noile boli profesionale sunt recomandate curele cu apă termo-minerală naturală de la Oradea și Băile Felix – stațiunea care se află la numai 10 km distanță de orașul turistic.

Resursa naturală din zona Oradea-Băile Felix este unică în Europa. Cel mai mare Aqua Park cu apă termală este la Complexul President de la Băile Felix, unde sunt piscine interioare și exterioare, tobogane de mai multe feluri și o piscină cu valuri, pentru cei care vor distracție acvatică de cea mai bună calitate.

×
Subiecte în articol: advertorial
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close