Antena 3 CNN Politică Maria Grapini PLEACĂ din PC. Ce critici îi aduce lui Daniel Constantin

Maria Grapini PLEACĂ din PC. Ce critici îi aduce lui Daniel Constantin

Maria Grapini PLEACĂ din PC. Ce critici îi aduce lui Daniel Constantin
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Iun 2015   •   13:57

Europarlamentarul Maria Grapini a anunţat, marţi, că va pleca din Partidul Conservator, exprimându-şi dezamăgirea faţă de preşedintele formaţiunii, Daniel Constantin. Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele PC pe pagina sa de Facebook.

 
Grapini, care este şi preşedintele filialei Timiş în PC, îşi arată admiraţia faţă de Dan Voiculescu, fondatorul partidului, dar îl acuză pe actualul preşedinte al conservatorilor, Daniel Constantin, că a furat formaţiunea pentru a o desfiinţa, posibil prin fuziunea cu PLR-ul lui Tăriceanu.
 
"De zece ani nu am lipsit la niciun Congres ordinar sau extraordinar al PC şi de fiecare dată mi-am spus cuvântul tranşant, chiar şi atunci când deranjam o parte din colegi şi indiferent cine a fost Preşedintele partidului. (...) 
 
Este primul Congres la care nu particip, deşi aş fi dorit să transmit mesajul meu participanţilor la Congres! Nu particip pentru că voi fi într-o delegaţie oficială în calitate de membru al PE. Aş fi dorit să împărtăşesc participanţilor amărăciunea mea, dezamăgirea mea faţă de atitudinea şi deciziile pe care le-aţi luat în ultimul an, domnule Preşedinte. Am avut încredere în dumneavoastră şi timp de patru ani v-am promovat ca pe un tânăr om politic de perspectivă şi dumneavoastră ştiţi acest lucru! Am crezut în omul Daniel Constantin şi credeam că un om din generaţia celor de 30 de ani va avea moralitatea şi verticalitatea de care este atâta nevoie în politica românească! M-aţi dezamăgit domnule Daniel Constantin, şi nu numai pe mine. Aţi dezamăgit mulţi oameni, membri sau nemembri ai PC", a scris Maria Grapini pe pagina sa de socializare.
 
Totodată, Maria Grapini se arată în continuare o susţinătoare a doctrinei umaniste, dar pare să nu mai facă acest lucru din postura de membru al partidului condus de Daniel Constantin.
 
"Voiam să transmit în cadrul Congresului un ultim mesaj: nu sunt un om laş, nu mi-e teamă decât de Dumnezeu! Nu pot să particip la proiectul de desfiinţare a PC, a spiritului şi doctrinei acestuia! Voiam să le spun umaniştilor, conservatorilor, că nu eu plec din partid, ci dumneavoastră. Desfiinţaţi un partid pe care l-aţi primit de-a gata!"
 
Mai mult, Grapini îi atrage atenţia lui Daniel Constantin că ar fi trebuit să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte, după divergenţele cu profesorul Voiculescu.  
 
"Diferenţa de opinie pe care aţi avut-o cu Preşedintele fondator Dan Voiculescu, despre care aţi vorbit în presă, ar fi trebuit să vă conducă la demisia din funcţia de Preşedinte al Partidului Conservator, pentru că, nu-i aşa, profesorul Voiculescu v-a adus în partid, v-a nominalizat pentru funcţia de Preşedinte şi v-a negociat funcţiile de Vicepremier şi ministru", adaugă Maria Grapini.

Citiţi şi Nemulţumiţii din PC lansează Partidul Puterii Umaniste. Ce a scris Dan Voiculescu pe blogul său
 
 
Domnule Presedinte Daniel ConstantinSpre stiinta colegilor presedinti de filiala ai PC,Colegilor...

Posted by Grapini Maria on 15 Iunie 2015

×
Subiecte în articol: Maria Grapini
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close