Antena 3 CNN Politică Prietena lui Udrea, șefa DIICOT, vrea să ”sufle” dosarul ginerelui lui Băsescu, ca să se ocupe de el

Prietena lui Udrea, șefa DIICOT, vrea să ”sufle” dosarul ginerelui lui Băsescu, ca să se ocupe de el

Prietena lui Udrea, șefa DIICOT, vrea să ”sufle” dosarul ginerelui lui Băsescu, ca să se ocupe de el
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    14 Noi 2014   •   16:10
Prietena Elenei Udrea, Alina Bica, vrea să se ocupe de dosarului lui Radu Pricop. Astfel, procurorul-șef al DIICOT, Alina Bica, vrea să "sufle" dosarul ginerelui președintelui Traian Băsescu, pentru a se ocupa de el.
 
Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, urmează să decidă care e structura care va duce la bun sfârșit acest dosar, DIICOT sau Parchetul General.

Este vorba despre dosarul cunoscut sub numele de cel al Brătienilor, în care este implicat soțul Ioanei Băsescu, Radu Pricop, caz în care s-a început urmărirea penală pentru înșelăciuni și fals în declarații.
 
Parchetul General a început această anchetă din oficiu, ambele Parchete au început urmărirea penală in rem, dar Parchetul ICCJ a mers cu un pas înainte și a început urmărirea pentru persoanele și pentru fapte de înșelăciune.
 
Acum fiecare dintre cele două structuri cere să continue judecarea acestui dosar și urmează să se decidă dacă DIICOT sau Parchetul General va duce ancheta mai departe.

Radu Pricop este urmărit penal pentru că ar fi încercat să obţină cu acte false un teren al Brătienilor, în judeţul Argeş. 

Ginerele lui Băsescu face presiuni la ANRP să primească banii pe retrocedările ilegale ale Brătienilor 

Despăgubiri de 10 milioane de euro pentru nişte terenuri care au aparţinut familiei brătienilor

Mihai Gâdea a prezentat, de-a lungul mai multor emisiuni, DOVADA că întreaga retrocedare se sprijină pe un fals greu de imaginat: omorârea în acte a celei care s-ar fi putut opune acestei afaceri. 


Acum un an, casa de avocatură a lui Radu Pricop, ginerele preşedintelui, a primit un contract de asistenţă juridică de 370.000 de euro de la Consiliului Naţional al Cinematografiei

Lovitură după lovitură pentru Băsescu. Ginerele preşedintelui, lăsat fără bani

 

×
Subiecte în articol: Radu Pricop Alina Bica
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close