Antena 3 CNN Actualitate Peste 4.400 de români sunt izolați la domiciliu în toată țara, în contextul crizei generate de coronavirus

Peste 4.400 de români sunt izolați la domiciliu în toată țara, în contextul crizei generate de coronavirus

Peste 4.400 de persoane sunt izolate la domiciliu în toată țara, ca măsură de prevenție în vederea prevenirii şi diminuării riscurilor de contaminare cu coronavirus, 920 dintre acestea fiind doar în București.

Peste 4.400 de români sunt izolați la domiciliu în toată țara, în contextul crizei generate de coronavirus
Sursa foto: Antena3
26 Feb 2020   •   14:55

Totodată, 69 de persoane sunt plasate în carantină, după ce au intrat în contact cu persoane care au fost diagnosticate cu coronavirus, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru, într-o conferință de presă comună cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat.

Suspiciune de coronavirus în România: carantină sau izolare la domiciliu? Care sunt diferențele

Nelu Tătaru a mai anunțat că cele 13 persoane din Gorj care au intrat în contact cu cetățeanul italian diagnosticat cu coronavirus, după ce a vizitat România, nu sunt infectate cu coronavirus.

„Țin să vă anunț că toate cele 13 persoane testate au test negativ. Mai sunt 19 în lucru”, a afirmat Nelu Tătaru.

Secretarul de stat a mai spus că toate persoanele care vin din zone închise, de pe vreun vas de croazieră, sunt puse în carantină instituționalizată, unde vor rămâne 14 zile.

„Acest ordin spune că toate persoanele care vin din zone închise, din vasul de croazieră, sunt puse în carantină instituționalizată. Acestea vor fi cele 14 zile în care vor fi testați la intrarea în carantină, iar la ieșire se vor da două teste la 24 de ore distanță. Cei care vor veni din Veneto și Lombardia va fi izolare la domiciliu. Comitetele județene de urgență sub coordonarea prefectului, vor administra aceste centre de carantină. Fiecare comitet județean vor avea indivudial componenta de care se vor ocupa de carantină. Dincolo de cazul Gorj, toate celelalte teste efectuae până azi, inlcusiv cele venite de la Buzău sunt negative. La fel și cele de la Alba Iulia. Azi la ora 14.00 se aflau 69 de persoane în carantină, 4.418 izolați la domiciliu”, a adăugat sursa menționată.

Raed Arafat a subliniat că, la ora actuală, în România nu este infectată nicio persoană cu coronavirus.

„Sunt mai multe probe în testare în continuare. Rugămintea noastră e să nu devină fiecare din aceste cazuri o poveste de panică. Foarte multe din situațiile semnalate cu diferite tipuri de știri și extrem de agresiv s-a rezultat că sunt negative”, a adăugat Arafat.

 

 

×
Subiecte în articol: coronavirus Raed Arafat
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close