Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Arșinel, după patru ore la DIICOT: Sentimentele mele faţă de medicul Lucan nu s-au schimbat

Alexandru Arșinel, după patru ore la DIICOT: Sentimentele mele faţă de medicul Lucan nu s-au schimbat

Alexandru Arșinel, după patru ore la DIICOT: Sentimentele mele faţă de medicul Lucan nu s-au schimbat
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de M.Z.    |    11 Ian 2018   •   13:23

UPDATE13.23 - Actorul Alexandru Arşinel a declarat, joi, după patru ore de audieri la DIICOT, în dosarul medicului Mihai Lucan, că a încercat, "în măsura amintirilor", să răspundă întrebărilor procurorilor.

El a precizat că sentimentele sale faţă de Mihai Lucan, medicul care i-a făcut transplantul de rinichi, nu s-au schimbat şi că îi rămâne recunoscător acestuia.

"Am avut o întâlnire civilizată cu întrebări de bun simț, la care am încercat, în măsura în care mi-am amintit, să dau niște răspunsuri. Asta nu înseamnă că sentimentele mele pentru profesorul Lucan au scăzut. Rămâne tot un om pe care îl voi aprecia și căruia îi voi purta recunoștință " a declarat Alexandru Arșinel, la ieșirea de la audieri.

----------------------------

Știrea inițială 09.20

Actorul Alexandru Arșinel a ajuns joi dimineață la DIICOT, unde va fi audiat ca martor în dosarul medicului Mihai Lucan este acuzat de delapidare.

Arșinel a fost beneficiarul unui transplant renal făcut la clinica medicului Mihai Lucan, în anul 2013.

S-a vorbit atunci că ar fi putut exista unele favorizări care l-a privi pe actor, însă Alexandru Arșinel susține că s-a respectat întreaga procedură.

Totul a pornit după ce Emanuel Ungureanu, vicepreşedintele Comisie de Sănătate din Camera Deputaţilor şi omul de la care a pornit dosarul doctorului Mihai Lucan, îl critică pe actorul Alexandru Arşinel, care i-a luat apărarea medicului, spunând că acesta a avut parte de un transplant în mod preferențial.

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală in rem pentru tentativă de omor calificat cu premeditare, după ce medicul Mihai Lucan ar fi încercat să secţioneze intenţionat artera unui pacient, pentru a-i face rău unui coleg.

Prejudiciul în acest dosar este de peste un milion de euro, el fiind suspectat că a transferat ilegal la clinica sa privată aparatură ce aparţinea Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.

Citiți și Alexandru Arșinel, criticat dur pentru că i-a luat apărarea medicului Lucan: „Are un tupeu absolut incredibil!”

Și fostul premier Emil Boc a fost audiat miercuri timp de cinci ore la DIICOT, în dosarul medicului Lucan.

De asemenea, și ministrul Sănătății, Florian Bodog, a fost audiat la DIICOT în dosarul Lucan.

Profesorul Mihai Lucan a fost reţinut pentru o zi, iar judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis să respingă cererea de arestare preventivă a DIICOT, dispunând cercetarea sub control judiciar

În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurori apar informaţii potrivit cărora, în anul 2016, medicul ar fi luat legătura cu mai multe persoane influente în cadrul unor instituţii ale statului, în contextul unor verificări ale Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii efectuate la ICUR. Una dintre persoanele contactate este fostul şef al Agenţiei Naţionale de Transplant, Victor Zota.

Citiți și Cine l-a făcut intangibil timp de 14 ani pe medicul Mihai Lucan

Căderea lui Mihai Lucan. Istoria chirurgului care a falimentat un institut de stat pentru clinica proprie

Noi informații din dosarul medicului Lucan: Mai grav decât cazul Arşinel este cazul Socaciu. Se acordau rinichi în funcţie de interesul unei reţele
 

×
Subiecte în articol: Alexandru Arsinel Mihai Lucan
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close