Antena 3 CNN Actualitate CORONAVIRUS. Sabina Iosub, informații de ultimă oră despre cele două cazuri de coronavirus confirmate în Franța

CORONAVIRUS. Sabina Iosub, informații de ultimă oră despre cele două cazuri de coronavirus confirmate în Franța

Coronavirusul a fost confirmat, vineri, la doi pacienți din Franța.

CORONAVIRUS. Sabina Iosub, informații de ultimă oră despre cele două cazuri de coronavirus confirmate în Franța
24 Ian 2020   •   23:42

Potrivit ministrului francez al sănătății, Agnès Buzyn, este vorba despre pacienți din orașele Paris și Bordeaux.

"Suntem pe cale de a reconstitui istoricul acestor pacienţi pozitivi pentru a contacta persoanele cu care s-au intersectat", a explicat ministrul, subliniind că perioada de incubaţie este probabil "în jur de şapte zile, între două şi 12 zile".

"Avem astăzi primele cazuri europene, posibil pentru că am pus la punct testul foarte rapid şi suntem capabili să le identificăm", a adăugat ministrul francez al sănătăţii, potrivit Agerpres.
 

Citește și: Gripa chinezească a ajuns în Europa. Două cazuri confirmate în Franța

Sabina Iosub a urmărit informațiile din presa franceză:

"Sunt date importante care vin din Franța. Ministrul francez al Sănătății sublinia faptul că sunt doi pacienți care sunt infectați cu noul coronavirus chinezesc în Franța. Este vorba despre un pacient in Bordeaux și un al doilea pacienta spitalizat în Paris.

Ce se știe în acest moment despre persoana de 48 de ani din Bordeaux e că este de origine chineză, dar locuiește în Franța. S-a întors joi din China, după o excursie acolo. S-a prezentat apoi, în ziua următoare cu febră și cu tuse într-unul dintre centrele de urgență. A fost imediat internat și izolat.

Abia astăzi s-au pozitivat testele. Despre cel de-al doilea pacient, cel din Paris, în acest moment nu există un dosar al său, să se știe exact de unde ar fi putut lua virusul. 

Citește și: Coronavirusul, confirmat în Europa. Anunțul făcut de prof. dr. Adrian Streinu-Cercel

Ambii pacienți sunt izolați în acest moment în camere cu presiune negativă ca virusul să fie izolat. Există un apel foarte important pe care îl fac autoritățile din Franța și anume să nu se prezinte la unitățile de urgență cei care se simt rău, care au febră, tușesc sau care au semne de întrebare în legătură cu un posibil contact cu persoane care traversat acea zonă a Chinei. De ce?

Pentru că, de obicei, în centrele de urgență sunt oameni fragili, cu o stare de sănătate mai slabă și pot contacta mai ușor acel virus. În cazul în care au suspiciuni, trebuie să sune la numărul de urgență și se va prezenta cineva la ei în Franța pentru a-i controla și pentru a decide dacă este vorba despre un astfel de coronavirus", a spus Sabina Iosub.

Citește și: Această hartă arată în timp real cum se extinde coronavirusul

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close