Antena 3 CNN Actualitate Cultură Filiala de Sculptură Bucureşti, despre Irina Rimes: "Poate aduce prejudicii serioase imaginii lui Brâncuşi"

Filiala de Sculptură Bucureşti, despre Irina Rimes: "Poate aduce prejudicii serioase imaginii lui Brâncuşi"

Filiala de Sculptură București se arată nemulţumită şi dezaprobă de modul în care Ministerul Culturii şi Muzeul Național de Artă au ales să popularizeze Ziua Națională Constantin Brâncuși, cu Irina Rimes ca ambasador, se arată într-un comunicat remis presei.

Filiala de Sculptură Bucureşti, despre Irina Rimes: "Poate aduce prejudicii serioase imaginii lui Brâncuşi"
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    18 Feb 2020   •   15:34

"Fără a aduce vreun prejudiciu persoanei și cântăreței I. Rimes, a cărei popularitate poate fi un factor important din decizia nefericită de marketing al persoanelor competente de la Ministerul Culturii de a o desemna ca ambasadoare al acestui eveniment, dorim să atragem atenția, ca modul acesta nefericit de asociere al numelui celebrului sculptor român cu industria de divertisment, poate aduce serioase prejudicii atât imaginii lui C Brâncuși, cât si modului in care este privită sculptura și întreagă breaslă a sculptorilor. Filiala de Sculptură București a UAP din România declină decizia Ministerului Culturii și dorește să afle pe baza cărei expertize de specialitate s-a decis alegerea ambasadorului de imagine. Dorim totodată să aflăm dacă au fost consultați experții din domeniul artelor vizuale, istoria artei, criticii de  specialitate și mai cu seamă artiști plastici profesioniști din domeniul sculpturii?", se arată în comunicatul Filialei de Sculptură București.

Irina Rimes a fost aleasă drept ambasadorul Zilei Brâncuși, care va avea loc pe 19 februarie, când se vor împlini 144 de ani de la nașterea celui mai important artist pe care România l-a dat lumii.

Declarațiile Irinei Rimes, cântăreaţa din Republica Moldova, și alegerea făcută de Ministerul Culturii au stârnit un val de critici și ironii la adresa cântăreței.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close