Antena 3 CNN Actualitate Locale "Prefer România, casa mea". El este Antonio, un elev român care s-a întors în țară după 12 ani petrecuți în Italia

"Prefer România, casa mea". El este Antonio, un elev român care s-a întors în țară după 12 ani petrecuți în Italia

Antonio, un elev român care i-a uimit pe italieni cu performanțele sale școlare, a decis să se întoarcă în România, după 12 ani petrecuți departe de casă.

"Prefer România, casa mea". El este Antonio, un elev român care s-a întors în țară după 12 ani petrecuți în Italia
Sursa foto: Monitorul de Suceava
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Iun 2023   •   22:30

Antonio Andrei Grădinariu a plecat în Italia, împreună cu mama sa, la vârsta de cinci ani, tatăl său fiind stabilit acolo cu mult timp înainte.

În Italia, Antonio s-a remarcat prin performanțele școlare deosebite, numărându-se întotdeauna printre elevii de top.

Cu toate acestea, dorința de a se întoarce acasă l-a urmărit mereu, iar după 12 ani petrecuți în Italia, Antonio s-a întors în România și s-a înscris la Colegiul "Dimitrie Cantemir” din Suceava, acolo unde a continuat să obțină rezultate remarcabile.

"Pe 11 iunie 2021 ne-am reîntors în România. O să-mi amintesc toată viața, a fost un pas decisiv. În Roma nu am mai fost, nici nu mi-e dor. Prefer România, casa mea”, a spus tânărul.

Citește și: Bătrânul care a plâns după ce și-a vândut Dacia și noul proprietar al mașinii vor face turul României: "O va conduce pe Steluța"

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În ciuda faptului că nu a exersat limba română, Antonio a obținut cea mai mare notă la simularea probei de limba română de la Bacalaureat.

De asemenea, încurajat de profesori, tânărul a participat la Olimpiada de Limba Italiană de la Cluj, unde a obținut premiul I, dar și la Concursul de Matematică Aplicată “Adolf Haimovici” de la Iași, unde a fost premiat cu o medalie de aur.

Antonio intenționează să-și continue studiile la Facultatea de Studii Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității “Babeș-Bolyai” din Cluj, fiind încrezător că va avea parte de un viitor strălucit în România, potrivit Monitorul de Suceava.

 

×
Subiecte în articol: elev Italia România
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close