Antena 3 CNN Actualitate Locale Frig, mizerie şi o sărăcie lucie. Aşa îşi duce traiul o bătrână din Vaslui | "Se vede foamea pe fața ei"

Frig, mizerie şi o sărăcie lucie. Aşa îşi duce traiul o bătrână din Vaslui | "Se vede foamea pe fața ei"

Valeria Ciubotaru, o bătrână în vârstă de 86 de ani din Vaslui, a ajuns să trăiască în condiţii inumane.

Frig, mizerie şi o sărăcie lucie. Aşa îşi duce traiul o  bătrână din Vaslui | "Se vede foamea pe fața ei"
Sursa foto: vremeanoua
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Ian 2023   •   22:53

Un bărbat din comuna Buneşti a filmat locuinţa femeii şi a cerut ca bătrâna să fie ajutată. Valeria Ciubotaru nu are copii, iar rudele nu se implică.

Bărbatul venit să vadă cum se descurcă bătrână a găsit-o învelită cu o plapumă zdrenţuită, stând în frig înconjurată de mizerie.

Femeia s-a îmbolnăvit recent și a căzut la pat.

"Noi ne plângem că e greu, dar uitați cum poate trăi un om! E fără cuvinte! E ceva care nu poate fi acceptat, într-o lume civilizată. Se vede foamea pe fața ei, e bolnavă, nu prea aude, e speriată. Viaţă mai grea ca a unui câine. Asistența Socială oare știe de ea? Asistența Socială ar trebui să fie pentru acești oameni”, au spus, revoltați, cei care au privit imaginile, scrie vremeanoua.ro.

Citeşte şi: Un bătrân se luptă singur cu sărăcia, după ce soţia a murit în casă de frig: ”De cinci ani zace la pat”

Constantin Iftene este cel care a găsit femeia în această situație. "Am vorbit la Primărie, de acolo a fost trimisă asistență medicală comunitară, împreună cu care am fost cu această femeie la spital. Am transportat-o cu mașina mea. La spitalul Huși nu prea voiau să o interneze, au ținut-o apoi o noapte şi a două zi au trimis-o înapoi acasă.

Inițial mi-au spus că va trebui internată la Psihiatrie, dar nu au mai făcut asta. Acum am înteles că s-a făcut un pic de curăţenie acolo acasă, dar vom vedea cum va mai fi situația”, a mai spus Constantin Iftene.

×
Subiecte în articol: Bunești Vaslui Valeria Ciubotaru
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close