Antena 3 CNN Actualitate Locale Două grupuri ale termocentralei de la Rovinari vor fi oprite

Două grupuri ale termocentralei de la Rovinari vor fi oprite

Două grupuri energetice ale termocentralelor din cadrul complexului energetic Oltenia devin de astăzi istorie. Producția acestora va fi oprită, deși asigura electricitatea pentru două milioane de gospodării.

de Alexandra Axinia    |    01 Iun 2023   •   09:32

De astăzi, grupul numărul trei al termocentralei Rovinari va fi închis. Doar el producea 330 de MW. Iarna trecută, acesta a asigurat în sistemul energetic național energia pe bază de cărbune de care România a avut nevoie. 

Tot de astăzi, și grupul energetic numărul șapte de la termocentrala Turceni  va fi oprit. Și el producea trei sute de MW. Ambele grupuri asigurau energia electrică pentru aproape două milioane de consumatori casnici. 

Conform Guvernului, cele două grupuri vor fi puse în conservare. La cele două grupuri energetice lucrează peste 3.500 de angajați cu tot cu mineri. Până acum, conducerea companiei energetice nu a comunicat care va fi soarta acestor salariați. 

Decizia de închidere a grupurilor vine după ce Guvernul a adoptat o ordonanță prin care a stabilit și planul de restructurare al companiei de lignit. Conform documentului, complexul energetic Oltenia va produce energie electrică pe bază de gaze și pe baza panourilor solare. 

Citește și: Compania care a calculat greşit salariile angajaţilor timp de 13 ani. Abia acum a ieşit totul la iveală

 

×
Subiecte în articol: grupuri Termocentrala Rovinari inchise
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close