Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Masacru într-o casă din Bascov. Bărbat reţinut după ce a omorât cinci oameni, printre care şi un copil | Medic legist: "Criminalul din Argeş a folosit pietre şi obiecte tăioase" 

Masacru într-o casă din Bascov. Bărbat reţinut după ce a omorât cinci oameni, printre care şi un copil | Medic legist: "Criminalul din Argeş a folosit pietre şi obiecte tăioase" 

Descoperire macabră într-o locuință din comuna Bascov, judeţul Argeş acolo unde au fost găsite cinci persoane moarte. Printre victime se află şi un copil de 5 ani.

Masacru într-o casă din Bascov. Bărbat reţinut după ce a omorât cinci oameni, printre care şi un copil | Medic legist: "Criminalul din Argeş a folosit pietre şi obiecte tăioase" 
de Claudia Popovici    |    09 Aug 2022   •   16:56

Update 20:30:  Medic legist: Criminalul din Argeş a folosit pietre şi obiecte tăioase 

"S-a folosit ca modalitate de agresiune din partea autorului corpuri contondente, deci mai exact pietre de diferite dimensiuni, și obiecte tăietoare despicătoare", a spus Dan Manu, conferențiar universitar, medic șef legist al Serviciului Județean de Medicină Legală Argeș.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Dan Manu, medic legist: Au fost găsiți în camere, toți erau, și e dramatic. Vă spun că este deosebit și mie îmi este foarte greu să vă vorbesc

Update 20:00: Crimele au fost comise cu mai multe obiecte. E posibil ca măcelul să fi început de dimineaţă

Prim-procurorul Laurențiu Palaghia de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a oferit detalii privind masacrul de la Bascov, acolo unde un bărbat, cunoscut cu afecțiuni psihice, şi-a ucis 5 membri ai familiei printre care şi un copil de 5 ani.

Update 19:00 Criminalul le-a mărturisit anchetatorilor că a premeditat crima

După ce şi-a revenit din şoc, bărbatul în vârstă de 52 de ani, care şi-a ucis familia, le-a mărturisit anchetatorilor că a premeditat crima, dar nu a detaliat ce anume l-a determinat să comită oribila faptă. 

Update 18:00. Criminalul din Bascov a încercat să se sinucidă după ce şi-a ucis 5 membri ai familiei, printre care şi un copil de 5 ani.

Gheorghe Stancu, primarul comunei Bascov, judeţul Argeş, a precizat la Antena 3 că individul se afla în evidența medicului de familie cu afecțiuni psihice grave, dar până acum nu a făcut niciodată probleme familiei.

După ce ar fi comis oribila crimă, individul, în vârsta de 53 de ani, ar fi încercat să-şi pună capăt zilelor dar a fost oprit la timp de poliţişti. 

Update 17:15: Cumnatul criminalului, medic la spitalul militar, care şi-a pierdut soţia şi copilul de 5 ani, este în stare de şoc

Potrivit primarului din comun Bascov, judeţul Argeş, bărbatul, în vârstă de 53 de ani cunoscut cu afecțiuni psihice, şi-a omorât sora, părinţii, fratele şi nepoata, în vârstă de 5 ani.

Sora agresorului este asistenta la spitalul Militar. Soțul ei medic la spitalul militar - general care se pensionase în urmă cu două luni, este în stare de şoc. 

Individul se află acum în custodia polițiștilor, iar cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

Masacru într-o casă din Bascov. Un bărbat a omorât cinci oameni

Alarma a fost dată prin apel la 112 de un membru al familiei care ar fi făcut descoperirea macabră în momentul când s-a întors acasă.

Din primele informaţii ar fi vorba de 5 membri ai unei familii (soția, fiica în vârstă de 5 ani, cei doi socrii și un cumnat) care au fost găsiți morți într-o locuință din comuna Bascov, judeţul Argeş. 

Polițiștii ajunși la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă, cele 5 victime fiind decedate și prezentând mai multe plăgi prin înjunghiere la nivelul corpului. 

Din surse neoficiale principalul suspect este un bărbat, în vârstă de 53 de ani cu handicap, care a fost descoperit şi prins de poliţişti în gradina din spatele casei. 

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, despre masacrul din Argeş: "Atenţie la aceste persoane! Devin foarte puternice şi violente în momentele de criză"

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, trage un semnal de alarmă şi face apel la cei care au în familie persoane cu asemenea afecțiuni să nu întrerupă tratamentul sau să fie lăsaţi liberi. Iată de ce. 

"Din cariera mea vă pot spune că în foarte multe familii există astfel de membri cu probleme psihice grave.

Ei poate sunt diagnosticați, poate că primesc așa un tratament medicamentos pe o perioadă scurtă de timp, dar dacă nu iau medicamentele acestea, dacă nu se respectă pe undeva tratamentul acesta, ei trebuie să fie periodic văzuți de medicul de familie, periodic văzuți de psihiatrii care se ocupă de ei.

Pentru că n-ai cum să lași un om, care e o bombă cu ceas, să umble singur.

Orice chestie care-l deranjează pe el reacționează violent, are o altă logică, are un alt înțeles pentru el un cuvânt sau un gest.

Sunt foarte irascibili, sunt foarte nervoși și dacă ei nu sunt undeva ascultați, dacă nu li se face pe plac, ei reacționează violent.

Vă spun din cariera mea, au atâta putere acești oameni în momentele de criză, puseul acela de criză, încât vă dați seama cât adrenalină au în corpul lor, deci nu poți să îi faci față.

Este foarte, foarte violent, a pus mâna pe cuţit a țipat, a zbierat.

Victimele acela au paralizat, pentru că ele nu se pot apăra așa în fața acestor oameni care în momentul de criză sunt foarte puternici", a explicat Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, la Antena 3. 

Citiți şi: Gabriel Diaconu, despre profilul unui criminal în serie. Masacrul de la Bascov: "Mintea făptașului era organizată"

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close